Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Marcipánovo-višňové kuličky

Marcipánový obal skrývá šťavnatou třešňovo-vanilkovou náplň. Zakousněte se!

Vydání: 2008/5
Autor:
Hodnocení:
13 (hlasů)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: 10 kuliček
Doba přípravy: Do hodiny
P
Cukroví Ostatní

Ingredience

    • 220 g marcipánu
    • moučkový cukr na vysypání formiček
    • 2–3 kapky červeného potravinářského barviva

    Na náplň:

    • 100 g cereálií plněných vanilkovým krémem (vyrábí například Emco)
    • 150 g kompotovaných višní, vypeckovaných a slitých
    • pár kapek griotky

Příprava jídla

Formičky půlkulatého tvaru vysypte moučkovým cukrem. Přebytečný cukr vyklepněte na vál a dotenka na něm rozválejte marcipán. Pak jím vyložte formičky tak, aby přesahoval přes okraje. Zbytky marcipánu obarvěte potravinářským barvivem a pomocí nože vykrájejte srdíčka.

V robotu rozmixujte plněné cereálie. Přidejte višně i griotku a ještě chvilku mixujte, abyste získali tvárnou hmotu.

Náplní vyložte připravené formičky, marcipán zabalte tak, aby višňová hmota nikde nevykukovala, a pak bochánky vyklepněte. Na závěr je ozdobte růžovými srdíčky.

NĚCO NAVÍC: Na vytvarování marcipánu jsme použili skleněné mističky z Ikea. Teď se vám budou hodit jako formičky, později v nich můžete servírovat sójovou omáčku, majonézu nebo dip k nejrůznějším chuťovkám.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Višňové koule

Kokosové hvězdičky

Kopretinové košíčky

Sušenky od srdce

‚Dort‘ z karamelových větrníků

Karibský svatební dort

REKLAMA

Přidat komentář