Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Rajčatová omáčka s azuki

Lahodná rajčatová omáčka bez masa prospěje vašemu zdraví.

Vydání: 2008/5
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
+ máčení dle potřeby + vaření a dušení: 1¾ hodiny
PT1H45M
Vaření 1:45
Omáčka Italská

Ingredience

    • 3 cibule
    • 2 větší mrkve
    • 3–4 řapíky celeru
    • snítka rozmarýnu
    • 5 lžic olivového oleje v biokvalitě
    • 3 stroužky česneku, nakrájené na plátky
    • 700 g biopassaty (rajčatové pyré)  nebo loupaných biorajčat (prodává například dm drogerie)
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 400 g vařených azuki (viz recept na azuki dip)
    • 2 hrsti natrhaných bazalkových lístků
    • opražená slunečnicová nebo loupaná konopná semena
    • vařené těstoviny či polenta k podávání

Příprava jídla

Cibuli nakrájejte na půlměsíčky, mrkev a řapíkatý celer na šikmé plátky (třetinu celeru si dejte stranou) a lístky rozmarýnu najemno. Na oleji opečte česnek, přidejte připravenou zeleninu i rozmarýn a společně opékejte na mírném ohni asi deset minut.

Osolte a přidejte passatu nebo loupaná rajčata. Duste pod pokličkou přibližně dvacet minut. Potom vmíchejte azuki a ještě čtvrt hodiny povařte.

Nakonec přidejte odloženou hrst řapíkatého celeru (bude hezky zelený a křupavý) a čerstvou bazalku. Dotáhněte olivovým olejem, podle chuti osolte a opepřete. Posypte semínky a podávejte s biotěstovinami nebo kukuřičnou polentou.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Biomenu

Dhál z červené čočky a fazolek mungo

Nejen pro vegetariány: 30 jídel z biopotravin

Azuki dip

Sladká zelenina s azuki

Přidat komentář