Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Luxusní překládané koláčky

Tyto malé tradiční kousky z domácí dílny nerozlučně patří ke svatbě stejně jako ke klasické české kuchyni. Ozdobte jimi svůj velký den!

Vydání: 2008/5
Autor:
Hodnocení:
24 (hlasy)
Náročnost: Pro zkušené
Počet porcí: asi 80-90 koláčků
Doba přípravy: Více než hodinu
PT20M
Pečení 0:20
Cukroví Česká

Ingredience

    Na 1. těsto:

    • 1 kg polohrubé mouky
    • 500 ml smetany ke šlehání
    • 8 žloutků
    • 3 lžíce krupicového cukru
    • 60 g vzešlého droždí
    • kůra nastrouhaná z 1 citronu
    • špetka soli

    Na 2. těsto:

    • 560 g syrového pomletého sádla nebo másla
    • 140 g hladké mouky
    • vejce na potření a moučkový cukr na posypání

    Na ořechovou nádivku:

    • 600 g mletých vlašských ořechů
    • 300 ml mléka
    • 200 g krupicového cukru
    • 2 žloutky a vanilkový cukr podle chuti

    Na makovou nádivku:

    • 600 g mletého máku, povařeného s 500 ml mléka
    • několik lžic rybízové zavařeniny
    • mletá skořice a vanilkový cukr podle chuti
    • strouhaná citronová kůra na dochucení

    Na tvarohovou nádivku:

    • 500 g polo- nebo tučného tvarohu
    • 5 žloutků
    • 200 g krupicového cukru

Příprava jídla

Nejprve na vále zpracujte první těsto a nechte je chvíli odpočívat. Pak rychle zpracujte druhé, tukové těsto a nechte je odpočívat také, ale v chladu.

První těsto rozválejte jako obdélník, druhé rovněž, ale o poloviční šířce. Položte je na první těsto a překryjte volnou polovinou. Stejnoměrně rozválejte, pak natřikrát přeložte z kratší strany a dejte na dvacet minut do chladu. Rozválejte, znovu natřikrát složte a znovu uložte na dvacet minut do chladu. Tento postup zopakujte pětkrát, aby bylo těsto jemné a vláčné.

Těsto rozválejte na plát, rozkrájete na čtverečky a do středu klaďte lžičkou náplně smíchané z uvedených surovin. Růžky těsta přehrňte směrem ke středu, stiskněte k sobě, potřete rozšlehaným vejcem a nechte na plechu přibližně dvacet minut kynout. Koláčky pečte dozlatova v troubě rozpálené na 200 stupňů. Podávejte pocukrované.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Královský jídelníček: nahlédněte do menu Karla IV., současné britské královny Alžběty II. nebo třetího amerického prezidenta Thomase Jeffersona

Přidat komentář