Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Zastřená vajíčka na bagetě

Vyklepnout vejce do misky, nechat je sklouznout do naběračky ponořené v horké tekutině, takže bílek lehce ‚zastře‘ ještě vláčný žloutek – pošírování chce trochu cviku. Ale žádné strachy, zvládnete to!

Vydání: 2005/1
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do 30 minut
PT10M
Vaření 0:10
Francouzská

Ingredience

    • 1 bagetu
    • máslo na osmahnutí bagety
    • 6 větších vajec
    • 120 ml bílého vína
    • 120 ml vody
    • 1 malou cibuli, nakrájenou najemno
    • 1 stroužek česneku, rozdrcený  svazek čerstvých bylinek (použijte    ty, které máte zrovna po ruce)
    • 1 lžičku soli
    • 1 lžičku pepře
    • 1 lžíci hladké mouky
    • 250 ml smetany ke šlehání

Příprava jídla

1. Vodu s vínem přiveďte k varu, přidejte bylinky, cibuli a česnek. Povařte 10 minut, přeceďte, bylinky uchovejte. Tekutinu vraťte na oheň. Vejce po jednom vyklepněte do misky a z ní se je pokuste žloutkem napřed sesunout na naběračku ponořenou do vroucí tekutiny. Miskou pak opatrně přehrnujte bílek přes žloutek – po 3–4 minutách se vejce ,zastřou‘. Nechte je odkapat a uchovejte v teple. Za mírné teploty vývar povařte, až zhoustne asi na třetinu. Vraťte do něj bylinky.

2. Připravte omáčku: do hustého vývaru přidejte lžíci mouky rozmíchanou v troše studené vody a míchejte, aby vznikla hladká omáčka. Osolte, opepřete, zalijte smetanou, krátce prohřejte.

3. Z bagety ukrojte šest plátků a na másle je opečte dozlatova. Na každý plátek položte zastřené vejce a všechno přelijte trochou husté voňavé omáčky.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Když jsem přešel k "zastření" vejce, musel jsem hrnec ve kterém jsem dělal "omáčku" naklánět, protože tekutiny bylo strašně málo (ale podle receptu). U vajíček jsem stál asi půl hodiny, protože se mi dělaly a přilepovaly na naběračku jen kolem dokola a uprostřed se s bílkem nic nedělo. Z omáčky pak nebyla žádná omáčka... Raději jsem toho tedy nechal a udělal si klasická volská oka.
Obrazek uzivatele
Vždyť je to tak jednoduché....Ten kuchař musí být opravdu nezručný...
Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.1/05, str.16

Přidat komentář