Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Piškotový dort s čokoládou

Popis receptu: 
...
Autor: Jarka Kadlecová
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 5
Doba přípravy: Více než hodinu

Ingredience

    2 lžíce rozinek 5 vajec 3 lžíce mandlí 200 g hrubé mouky 1 balíček prášku do pečiva 2 lžíce kokosu 200 g krupicového cukru 1 citron 60 g másla na ozdobu: šlehačka podle potřeby: máslo na vymazání hrubá mouka na vysypání poleva: 10 dkg hořké čokolády 10 dkg rostlinného tuku (100%)

Příprava jídla

Nejdříve si mandle spaříme horkou vodou, aby se nám lépe loupaly. Poté je oloupeme a rozpůlíme. Dále si vymažeme otevírací dortovou formu máslem a vysypeme hrubou moukou. Do mísy dáme vejce s cukrem a šleháme elektrickým šlehačem, dokud se objem hmoty nezdvojnásobí. Poté postupně přidáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva, rozpuštěné vlažné máslo a nakonec 1 lžičku nastrouhané kůry z citronu, který nebyl chemicky ošetřen. Nakonec do těsta zamícháme rozinky, kokos a mandle. Hotové těsto nalijeme do dortové formy a upečeme v předehřáté troubě dozlatova. Upečený dort vytáhneme z trouby a necháme chvilku vychladnout. Mezitím si připravíme čokoládovou polevu. Do kastrůlku nalámeme čokoládu, přidáme tuk a na mírném plameni vymícháme hladkou polevu. Vychladlý dort potřeme polevou a necháme ztuhnout. Až je poleva dostatečně ztuhlá, piškotový dort nakrájíme na kousky, ozdobíme šlehačkou a podáváme.
REKLAMA

Přidat komentář