Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kuře na houbách a smetaně

,Značkové‘ jídlo regionu Bresse vyzdvihuje dvě hlavní kulinářské přednosti: kuřata z volného chovu a lahůdkovou smetanu. V Delvitě, Carrefouru, ale i v širší prodejní síti se poohlédněte po kvalitním, tzv. Vodňanském kuřeti, vyrostlém ve slušných životních podmínkách.

Vydání: 2005/1
Autor:
Hodnocení:
20 (hlasů)
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do 20 minut
PT35M
Pečení 0:35
Francouzská

Ingredience

    • 12 porcí kuřecího masa (my jsme si vybrali vrchní stehna)
    • 150 g másla na opečení masa + dalších 100 g na opečení zeleniny
    • 40 g sušených hub (použili jsme směs Kotányi, 40 g/45 Kč), den předem namočených do 1/2 l mléka
    • svazek nasekaných bylinek (tymián, petrželka...); když nemáte čerstvé, zkuste lžičku provensálské směsi
    • sůl a pepř na ochucení
    • 3 malé cibule, nakrájené najemno
    • 4 stroužky česneku, nasekané
    • 6 karotek, nakrájených na tenké šikmé plátky
    • 200–300 ml polosuchého nebo suchého bílého vína
    • 3 lžíce mouky
    • 600 ml smetany

Příprava jídla

1. Maso osolte, opepřete a posypejte nasekanými bylinkami (přitlačte je, aby dobře držely). Na větší silnostěnné pánvi rozpalte 150 g másla a z obou stran na něm maso dozlatova opečte. Přidejte karotku, cibuli a česnek, poprašte lžící mouky, zalijte vínem, případně trochou vody, a asi půl hodiny na mírném plameni bez pokličky vařte.

2. V jiné pánvi na 100 g másla osmahněte zbylou mouku, zalijte trochou studené vody a rozmíchejte jíšku. Přidejte odcezené houby, zalijte smetanou a promíchejte. Snižte teplotu a krátce provařte, aby omáčka mírně zhoustla.

3. Hustou omáčkou zalijte kuřata a vše ještě trochu prohřejte. Podávejte s rýží a zelenými fazolkami.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Naprosto dokonale kure. Maso bylo velmi jemne a stavnate a omacka vytecna. Kombinace ryze a fazolek nemela chybu. Chystam se tento recept zopakovat na romantickou veceri ve dnou :o) doporucuji
Obrazek uzivatele
Tento recept je opravdu moc dobry a neda se na nem snad nic zkazit
Obrazek uzivatele
Tento recept je opravdu moc dobry a neda se na nem snad nic zkazit
Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.1/05, str.
Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.1/05, str.18
Obrazek uzivatele
Jsem kuchařka začátečník, tak si nejsem jistá, zda výrazem "rozmíchejte jíšku" při dělání omáčky znamená, že mám dodat jíšku nebo zda se tím jen myslí rozmíchat tu mouku s vodou? Děkuji za odpověď.

Přidat komentář