Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Vepřové na švestkách

Popis receptu: 
Původní indický recept je sice s jehněčím masem, ale vepřové nebo kuřecí jsou také vítečné :-) Kdo má rád jemnější chutě, doporučuji přidat jogurt.
Autor: Terezie Kouřilová
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Více než hodinu

Ingredience

    750 g vepřového masa bez kosti 2 hrnky švestek (polovina nakrájená nadrobno, polovina na měsíčky) 2 střední cubile (nakrájené na plátky) 4 stroužky česneku (nasekané na jemno) 2,5 cm kousek čerstvého zázvoru (nasekaný na jemno) 3 hřebíčky 4 zelené kardamomy 2,5 cm kousek skořice 2 zelené čili papričky (najemno nasekané) 1/4 lžičky kurkumy 1 1/2 lžičky mletého koriandru 2 lžičky mletého čili 3 lžíce sekaných lístků koriandru 250 ml vývaru nebo vody sůl olej

Příprava jídla

V hluboké pánvi rozehřejeme olej a smažíme cibuli až je zlatá a začíná na okrajích hnědnout. Trvá to asi 10-15 minut a je třeba dbát, aby se nepřipálila. Přidáme nasekaný česnek, zázvor, hřebíčky, kardamomy, skořici a zelené čiili papričky. Minutu smažíme. Přidáme kurkumu, mletý koriandr a čili. Dobře promícháme a necháme prohřát. Přidáme maso nakrájené na kostky, osolíme a 5 minut za stálého míchání smažíme v koření. Přikryjeme a necháme dalších 10 minut dusit ve vlastní šťávě. Pokud je směs velmi suchá a hrozí připálení, přidáme malé množství horké vody. Na konci dušení musí vzniknout hustá směs, která dobře obaluje maso. Přidáme jemně nasekané švestky a necháme asi 2 minuty s masem osmažit. Přidáme čerstvé nasekané lístky koriandru, vývar nebo vodu a necháme na mírném ohni vařit asi 30 minut. Pak přidáme švestky nakrájené na měsíčky a společně dovaříme doměkka. Před podáváním posypeme zbytkem koriandrových lístků. Jíme s rýží nebo plackami.
REKLAMA

Přidat komentář