0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 14061 kcal
Bílkoviny 252 g
Sacharidy 1947 g
Tuky 568 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

vejce 20 ks
bílky a žloutky zvlášť
krystalový cukr 1,9 kg
kakao 15 g
čokoláda 100 g
s vysokým obsahem kakaa
máslo 375 g
lze nahradit půl másla a půl Hera
Bílka se rozšlehaji do pěny a postupně se k nim přidává 1,30 kg cukru pak se miska přesune nad hrnec s vroucí vodou a pomalu nad párou (ne ve vodě) se elektrickým šlehačem míchají do lesklé tuhé pěny asi 15 až 20 minut. Poté misku přeneseme na pracovní plochu a mícháme ještě asi 5 minut do zchladnutí. Takto ušlehané bílky se naplní do cukrářského sáčku a postupne natíráme pláty na 4 namazané pečící papíre na které jsme si dopředu nakreslili stejný tvar dortu třeba srdíčko, podkova nebo hvězda.... Okraje hezky cukrářským sáčkem a vnitřek se může jen lehce rozetřít do tvaru. Výška každého plátu by měla být přibližne 1,5 cm. Takto připravené pláty sušíme třeba na topení zhruba 2 dny nebo když spěcháme tak v troube maximalne pri 60 ° asi 45 minut ale davame pozor at bilka nezžloutnou. Pláty by se měli usušit na povrchu do křupava ale vevnitř by měli zůstat hezky vláčné. Náplň: žloutka šlehame s kakaem a zbytkem cukru podobně jako bílka nad parou asi 10 - 15 min. Odstavíme a do ještě teplého krému přidáme rozpuštěnou čokoládu zašleháme, přidáme polovinu másla nebo heru a neháme vychladnut. Do úplně zchladlého krému přidáme zbytek másla a vyšleháme do lesklého krému. Bílé pláty postupně mažeme čokoládovým krémem a skládáme na sebe. Vrch ozdobime zbytkem čokoládového krému pěnovými pusinkami které jsme udělali ze zbytku bílků a zlatými nebo stříbrnými kuličkami. Tipy a rady: Bílka s cukrem doporučuji míchat po částech. Najednou je jich opravdu hodne. Klidne si je rozdelte po pěti bílkách at pak víte jak velký plát z nich uděláte. Do čokoládového krému je lepší dát jemný cukr nebo pískový nebo pořádne rozmíchat na začátku at se cukr úplne rozpustí a není cítit krystalky.Pokd by se Vám krém zdál velmi hustý můžete jej rozředit několika lžícemi zalité horké kávy.

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč