Nová registrace Zapomenuté heslo

> 60 min
0,0 (0x)
9. 7. 2014
Pěnová torta
Pěnová torta


> 60 min
0,0 (0x)

Bílka se rozšlehaji do pěny a postupně se k nim přidává 1,30 kg cukru pak se miska přesune nad hrnec s vroucí vodou a pomalu nad párou (ne ve vodě) se elektrickým šlehačem míchají do lesklé tuhé pěny asi 15 až 20 minut. Poté misku přeneseme na pracovní plochu a mícháme ještě asi 5 minut do zchladnutí. Takto ušlehané bílky se naplní do cukrářského sáčku a postupne natíráme pláty na 4 namazané pečící papíre na které jsme si dopředu nakreslili stejný tvar dortu třeba srdíčko, podkova nebo hvězda.... Okraje hezky cukrářským sáčkem a vnitřek se může jen lehce rozetřít do tvaru. Výška každého plátu by měla být přibližne 1,5 cm. Takto připravené pláty sušíme třeba na topení zhruba 2 dny nebo když spěcháme tak v troube maximalne pri 60 ° asi 45 minut ale davame pozor at bilka nezžloutnou. Pláty by se měli usušit na povrchu do křupava ale vevnitř by měli zůstat hezky vláčné. Náplň: žloutka šlehame s kakaem a zbytkem cukru podobně jako bílka nad parou asi 10 - 15 min. Odstavíme a do ještě teplého krému přidáme rozpuštěnou čokoládu zašleháme, přidáme polovinu másla nebo heru a neháme vychladnut. Do úplně zchladlého krému přidáme zbytek másla a vyšleháme do lesklého krému. Bílé pláty postupně mažeme čokoládovým krémem a skládáme na sebe. Vrch ozdobime zbytkem čokoládového krému pěnovými pusinkami které jsme udělali ze zbytku bílků a zlatými nebo stříbrnými kuličkami. Tipy a rady: Bílka s cukrem doporučuji míchat po částech. Najednou je jich opravdu hodne. Klidne si je rozdelte po pěti bílkách at pak víte jak velký plát z nich uděláte. Do čokoládového krému je lepší dát jemný cukr nebo pískový nebo pořádne rozmíchat na začátku at se cukr úplne rozpustí a není cítit krystalky.Pokd by se Vám krém zdál velmi hustý můžete jej rozředit několika lžícemi zalité horké kávy.


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

15

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

15

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu

Chybí vám suroviny?

Další recepty níže

Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 937.4 kcal
  • Bílkoviny 16.8 g
  • Sacharidy 129.8 g
  • Tuky 37.87 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt