Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Těstoviny s artyčoky a citronem

Osvěžující večeře pro horké dny, kterou můžete podávat už za čtvrt hodiny.

Vydání: 2008/6
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Vaření: 10 minut
P
Těstoviny Italská

Ingredience

    • 400 g špaget
    • šťáva a kůra z 1 citronu (bio či chemicky neošetřeného)
    • 3 lžíce olivového oleje
    • 50 g strouhaného parmazánu, nejlépe čerstvě
    • 100 g okapaných nakládaných artyčokových srdíček, pokrájených (prodává Marks & Spencer či Billa)
    • pořádná hrst černých oliv
    • 100 g rukoly, natrhané
    • sůl a pepř

Příprava jídla

Dejte vařit těstoviny podle návodu na obalu. Mezitím smíchejte citronovou šťávu a kůru, olivový olej a parmazán. Až budete slévat špagety, nechte si stranou tři lžíce vody z vaření. Slité špagety vraťte do hrnce, promíchejte s citronovou směsí, vodou z vaření, artyčoky a olivami. Krátce prohřejte, podle chuti osolte a opepřete, vmíchejte rukolu a podávejte.

 

Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář