Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Čekanka zapečená s tymiánem a slaninou

Snadná večeře

Vydání: 2005/1
Autor:
Hodnocení:
4 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
PT30M
Pečení 0:30
Zelenina Britská

Ingredience

    • 4 puky čekanky
    • 2 lžíce olivového oleje
    • 6 bobkových listů a 6 snítek tymiánu
    • 12 oloupaných celých stroužků česneku
    • 6 plátků libové anglické slaniny
    • sůl a pepř

Příprava jídla

(Pro 4 osoby) Troubu předehřejte na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C. Ze 4 puků čekanky odstraňte spodní část košťálů a ovadlé listy. Podélně je rozčtvrťte. Mělkou zapékací nádobu vytřete 2 lžícemi olivového oleje a rozložte do ní čekanku. Do mezer mezi puky rozdělte 6 bobkových listů a 6 snítek tymiánu. Přidejte 12 oloupaných celých stroužků česneku. Zakapejte 2 lžícemi olivového oleje, podle chuti osolte a opepřete. Překryjte alobalem a půl hodiny pečte. 6 plátků libové anglické slaniny nakrájejte na proužky a přidejte k čekance. Už nepřikrývejte, vraťte do trouby a pečte ještě půl hodiny, až se slanina vypeče do křupava. Se zapečenou čekankou ladí čerstvý tmavý chléb nebo bageta.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Salát z aromatických zelených lístků

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č. 1/05, str.34

Přidat komentář