Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pražma s citronem pečená v papilotu

Dobré ryby si žádají jednoduchou úpravu. Na pečení v celku se hodí jakákoli pěkná mořská bělomasá ryba; nejlépe bez spousty drobných kostí. Výborný je například chňapal červený (red snapper), pražma (někdy prodávaná pod názvem pomfret) či morčák (neboli mořský vlk).

Vydání: 2008/6
Autor:
Hodnocení:
38 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 2
Doba přípravy: Do 20 minut
PT35M
Pečení 0:35
Ostatní

Ingredience

    • 2 citrony, pokrájené na tenké plátky
    • 3 stroužky česneku, přepůlené
    • 400 g mladé pražmy královské nebo jiné podobné ryby, vykuchané a očištěné
    • mořská sůl a drcený barevný pepř
    • ½ svazku purpurové bazalky
    • 2 lžíce panenského olivového oleje
    • 70 ml bílého vína

Příprava jídla

Předehřejte troubu na 160/180 stupňů. Ustřihněte si dva pruhy pečicího papíru, každý o délce asi 40 cm. Položte jeden papír na plech a doprostřed dejte polovinu citronových plátků a polovinu česneku. Navrch umístěte osolenou a opepřenou rybu, zbylý citron a česnek jí vložte do břišní dutiny. Bazalku poklaďte na rybu a upevněte ji kuchyňským provázkem. Pokapejte olivovým olejem a vínem, překryjte druhým listem pečicího papíru a zakruťte okraje postupně tak, aby se balíček uzavřel. Vložte do trouby a pečte asi 30–35 minut. Upečenou rybu přeložte na servírovací mísu a efektně otevřete přímo na stole – zvedne se oblak nádherné vůně.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Krémové těstoviny s bazalkou

Kokosové kuře s bazalkou

Bazalkové pohlazení s malinami

Hrubé bazalkové pesto

REKLAMA

Přidat komentář