Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Paella s krevetami a citronem

Vydejte se na kulinární výlet do Španělska – vychutnejte si naši rychlou a dobrou paellu.

Vydání: 2008/6
Autor:
Hodnocení:
17 (hlasů)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do 10 minut
PT20M
Vaření 0:20
Středoevropská

Ingredience

    • 2 lžíce olivového oleje
    • 1 cibule, nasekaná nadrobno
    • 2 stroužky česneku, nakrájené na kolečka
    • 2 menší chilli papričky, nasekané
    • 2 klobásy chorizo (celkem o váze 200 g), pokrájené
    • 440 g kulatozrnné rýže (například Arborio)
    • 2× 400g plechovka sekaných rajčat
    • 2 lžíce rajčatového pyré
    • 250 ml suchého bílého vína
    • 1,5 litru kuřecího vývaru
    • 18 středně velkých předvařených krevet, neloupaných
    • mořská sůl a čerstvě namletý pepř
    • 10 g nasekané hladkolisté petržele na ozdobu
    • 1 citron nakrájený na měsíčky

Příprava jídla

Rozehřejte velkou pánev, vlijte do ní olej a přihoďte cibuli, česnek, chilli a chorizo. Restujte 5–7 minut, cibule by měla být měkká a chorizo zlatové. Přidejte rýži, rajčata, rajčatové pyré a víno a povařte 2–3 minuty. Pak postupně přilévejte kuřecí vývar – každou sběračku vždy důkladně promíchejte s rýží a počkejte, až se vsákne. Rýži ochutnávejte, jakmile bude uvařená al dente (na skus), přestaňte přilévat vývar, osolte, opepřete, přidejte krevety a prohřejte. Ozdobte petrželí a citronem.

NĚCO NAVÍC: Rýže Arborio roste v Itálii – název má podle stejnojmenného města. Má tendenci se lepit, proto se užívá hlavně pro přípravu rizota. Uvařená je během 8 minut.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Česnekové krevety na špízu

Krevetové taštičky won ton

Krevety s olivovým aïoli

Bageta s krevetovou majonézou

Spařené krevety se dvěma dipy

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs371.snc3/23846_1393084277481_1543387581_30995451_6991812_n.jpg

Přidat komentář