Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Velikonoční mazance

Velikonoce bez mazance k snídani jsou jako rakvička bez šlehačky.

Vydání: 2008/3
Autor:
Hodnocení:
44 (hlasy)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: 2 bochníčky
Doba přípravy: Do 30 minut
Kynutí: 2 hodiny
PT45M
Pečení 0:45
Chléb a pečivo Česká

Ingredience

    • 1 kostka kvasnic
    • 100 g krupicového cukru
    • ¼ litru mléka
    • 110 g másla + na vymazání plechu
    • 2 žloutky
    • 300 g polohrubé mouky
    • 200 g hladké mouky
    • nastrouhaná kůra z 1 citronu, nejlépe v biokvalitě
    • 1 sáček vanilinového cukru
    • špetka soli
    • 2 hrsti mandlí + plátky mandlí na posypání
    • 2 hrsti rozinek, namočených v 100–200 ml rumu
    • hrubá mouka na vysypání plechu
    • vajíčko na potření

Příprava jídla

Začněte kváskem: rozetřete kvasnice dotekuta se lžící cukru, přilijte dvě lžíce mléka a nechte deset minut odpočívat.

Máslo rozehřejte a utřete s cukrem a žloutky. Spojte oba druhy mouky, přidejte citronovou kůru, vanilinový cukr a sůl, vše smíchejte s kváskem, žloutkovou pěnou i zbytkem mléka a zadělejte těsto. Důkladně ho propracujte, poprašte moukou a nechte kynout, dokud nezdvojnásobí objem. Pak těsto znovu propracujte, přidejte mandle i okapané rozinky a vyválejte dva bochánky.

Na vymazaném a vysypaném plechu nechte hodinku odležet. Potřete vejcem, posypte plátky mandlí a zapečte dorůžova při vyšší teplotě. Poté pečte při 170 °C tři čtvrtě hodiny.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Jarní hrášková polévka

Velikonoční nádivka podle Marty

Brambory salsa verde

Jehněčí kýta v bylinkové krustě

Velikonoční mrkvové dortíky

Sladká plněná vajíčka

Česnekové oči

REKLAMA

Přidat komentář