Kuchařky Apetit Vína Apetit
reklama
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Bramboračka

Půlnoční životabudič

Vydání: 2005/1
Autor:
Hodnocení:
5 (hlasů)
Počet porcí: 8
Doba přípravy: Do 30 minut
PT30M
Vaření 0:30
Polévka Italská

Ingredience

    • 100 g másla a 2 lžíce olivového oleje
    • 1 cibuli, nakrájenou nadrobno
    • 1 pórek, nakrájený na kolečka
    • 2 stroužky česneku, jemně nakrájené
    • 300 g brambor, oloupaných a nakrájených na kostičky
    • 800 ml drůbežího vývaru
    • 300 ml mléka
    • šťávu z jednoho citronu
    • 3 lžíce panenského olivového oleje
    • 50 g zelených lístků, např. rukoly
    • sůl a pepř na dochucení

Příprava jídla

DEN PŘEDEM
1. rozehřejte máslo s olivovým olejem ve velkém hrnci. Přidejte cibuli, pórek a česnek a tři minuty smažte, až změknou. Vsypte brambory a promíchejte, aby se obalily tukem. Přiklopte na 4–5 minut, občas zamíchejte.

2. přidejte vývar a mléko, přiveďte k varu. Zmírněte oheň a 20 minut pomalu vařte. Osolte a opepřete, přidejte citronovou šťávu, rozmixujte.
 
PŘED PODÁVÁNÍM

pokapejte olivovým olejem a ozdobte rukolou.
Nahlásit chybu v receptu

Komentáře

Obrazek uzivatele
Bramboracku jsem v dobe vareni doplnila cerstve nasekanym koriandrem , akorat po uvareni nebyl vysledek barevne stejny jako na obrazku, jinak nam velmi chutnala..
Obrazek uzivatele
Tohle kolem bramboracky ani neproletelo!!!!...mozna vyvar s bramborami ale nikdy ne BRAMBORACKA"..ta se dela pani jinak:-)
Obrazek uzivatele
Napřed to zkuste uvařit a pak piště. Je to vynikající, slaví úspěchy i u totálních nepolévkařů. Uspěla i jako součást slavnostního narozeninového menu.
Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.1/05, str.38

Přidat komentář