Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Brambory salsa verde

Geniální jarní příloha nebo lehounké jídlo

Vydání: 2008/3
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 8
Doba přípravy: Do 20 minut
PT20M
Vaření 0:20
Italská

Ingredience

    • 1,5 kg malých kulatých brambor

    Na salsu verde

    • 2 stroužky česneku
    • hrst kaparů
    • 2 nakládané okurky
    • 6 ančoviček
    • 2–3 hrsti čerstvé petrželky
    • 1 svazek čerstvé bazalky
    • 1 lžíce dijonské hořčice
    • 50 ml vinného octa
    • 120 ml olivového oleje
    • mořská sůl a čerstvě namletý černý pepř

Příprava jídla

Brambory uvařte a sceďte. Ingredience na salsu verde nakrájejte na velmi drobné kousky a v míse k nim přidejte hořčici a ocet. Nakonec přilévejte olej, ochuťte solí a pepřem. Vzniklou omáčkou polijte brambory a důkladně promíchejte.

NĚCO NAVÍC: Salsa verde je vynikající ke grilovanému, pečenému i vařenému masu, k zelenině, ale i k rybám. Brzy se ovšem kazí, takže ji spíš dávejte až na jednotlivé porce.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Jarní menu s jehněčím

Velikonoční mazance

Jarní hrášková polévka

Velikonoční nádivka podle Marty

Jehněčí kýta v bylinkové krustě

Velikonoční mrkvové dortíky

Sladká plněná vajíčka

Česnekové oči

REKLAMA

Přidat komentář