Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Sladká plněná vajíčka

Piškotová nadílka!

Vydání: 2008/3
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 8
Doba přípravy: Do 20 minut
PT10M
Pečení 0:10
Dort Česká

Ingredience

    • moučkový cukr na poprášení

    NA TĚSTO

    • máslo na vymazání formy
    • hrubá mouka nebo strouhanka na vysypání formy
    • 6 vajec
    • 1 sáček vanilinového cukru
    • 6 lžic krupicového cukru
    • 4 lžíce oleje
    • 6–7 lžic polohrubé mouky
    • 1 sáček prášku do pečiva

    NA KRÉM

    • 6 žloutků
    • 150 g prosátého krupicového cukru
    • 20 g solamylu
    • 1 lusk vanilky
    • 200 ml smetany
    • 250 g změklého másla

Příprava jídla

1 Dvojdílnou formičku na vajíčka (viz Tipy & triky) vymažte a vysypte.

2 Do mísy dejte vajíčka a ušlehejte je do pěny s oběma druhy cukru. Potom přidejte olej, mouku i prášek do pečiva a znovu pořádně promíchejte. Naplňte formičky a deset minut pečte. Postup zopakujte celkem osmkrát. Nechte vychladnout.

3 Připravte žloutkovo-vanilkový krém: nejprve utřete žloutky s cukrem a solamylem, přidejte vnitřek lusku vanilky, přilijte smetanu a za stálého míchání vařte dvě až tři minuty. Nechte vychladnout, občas zamíchejte. Máslo našlehejte, pak k němu postupně přišlehejte krém a dejte do ledničky. Polovinu vajíčka nazdobte krémem a přitlačte na ni druhou polovinu. Poprašte cukrem a ozdobte mašlí.

TIPY & TRIKY
Piškotová anebo dutá perníková vajíčka lehce upečete v plechové formičce. Koupíte ji na www.ceske-formicky.cz.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Velikonoční mazance

Jarní hrášková polévka

Velikonoční nádivka podle Marty

Brambory salsa verde

Jehněčí kýta v bylinkové krustě

Velikonoční mrkvové dortíky

Česnekové oči

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
jak velká je ta formička ?

Přidat komentář