
Základní kukuřičná smaženka
Smaženky snadno a rychle připravíte a s ještě větší lehkostí sníte!
Vydání: 2008/6
Autor: redakce Apetitu
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 2
Ingredience
- 120 g hladké mouky prosáté s 1 lžičkou kypřicího prášku
- 2 vejce
- 20 g másla, rozpuštěného
- 100 ml mléka
- mořská sůl a čerstvě mletý černý pepř
- 400g konzerva loupané kukuřice, slitá
- 3 jarní cibulky, nasekané
- olej na smažení
- skrojky citronu k podávání
Příprava jídla
V misce promíchejte mouku s kypřicím práškem, vejce, máslo, mléko, sůl a pepř. Pak přidejte kukuřici a cibulku. Ve velké pánvi rozehřejte dvě lžíce oleje a dozlatova na něm usmažte jednu větší naběračku kukuřičné směsi; stačit bude jedna až dvě minuty po každé straně. Stejným způsobem postupně usmažte zbytek těsta. Podávejte s citronem.
TIPY
- Smaženky vsakují olej, proto to nepřehánějte s jeho množstvím a nechte ho vždy dobře rozpálit.
- Opečené smaženky odkládejte na papírový ubrousek a dalším je přikryjte – odsajete tak přebytečný tuk. Pokud je chcete do podávání uchovat teplé, ukládejte je do trouby předehřáté na sto stupňů.
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
jana.nemeckova@...
28. Duben 2017 19:30