Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Základní kukuřičná smaženka

Smaženky snadno a rychle připravíte a s ještě větší lehkostí sníte!

Vydání: 2008/6
Autor:
Hodnocení:
9 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 2
Doba přípravy: Do 10 minut
čas na smažení dle potřeby
P
Ostatní

Ingredience

    • 120 g hladké mouky prosáté s 1 lžičkou kypřicího prášku
    • 2 vejce
    • 20 g másla, rozpuštěného
    • 100 ml mléka
    • mořská sůl a čerstvě mletý černý pepř
    • 400g konzerva loupané kukuřice, slitá
    • 3 jarní cibulky, nasekané
    • olej na smažení
    • skrojky citronu k podávání

Příprava jídla

V misce promíchejte mouku s kypřicím práškem, vejce, máslo, mléko, sůl a pepř. Pak přidejte kukuřici a cibulku. Ve velké pánvi rozehřejte dvě lžíce oleje a dozlatova na něm usmažte jednu větší naběračku kukuřičné směsi; stačit bude jedna až dvě minuty po každé straně. Stejným způsobem postupně usmažte zbytek těsta. Podávejte s citronem.

TIPY

  • Smaženky vsakují olej, proto to nepřehánějte s jeho množstvím a nechte ho vždy dobře rozpálit.
  • Opečené smaženky odkládejte na papírový ubrousek a dalším je přikryjte – odsajete tak přebytečný tuk. Pokud je chcete do podávání uchovat teplé, ukládejte je do trouby předehřáté na sto stupňů.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Smaženky s jehněčím, hráškem a mátou

Bramborová smaženka s parmazánem

Smaženky s cuketou, šunkou, bazalkou a ricottou

Bylinkovo-špenátové smaženky

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Výborné. Moc nám chutnají, ale s podstatně větším množstvím jarní cibulky.

Přidat komentář