Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Bramborová smaženka s parmazánem

Báječná večeře ve stylu "co dům dal", kterou navíc zvládnete do čtvrt hodiny.

Vydání: 2008/6
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 2
Doba přípravy: Do 10 minut
Smažení: podle potřeby
P
Ostatní

Ingredience

    • 120 g hladké mouky prosáté s 1 lžičkou kypřicího prášku nebo 120 g samokypřicí mouky (prodává Tesco)
    • 2 vejce
    • 20 g másla, rozpuštěného
    • 100 ml mléka
    • mořská sůl a čerstvě mletý černý pepř
    • 200 g brambor, oloupaných a nastrouhaných
    • 100 g parmazánu, strouhaného
    • hrst nasekané pažitky + 2 lžíce k podávání
    • olej na smažení
    • hrst rukoly

Příprava jídla

Dejte mouku s kypřicím práškem, vejce, máslo, mléko, sůl a pepř do velké mísy a promíchejte. Přidejte brambory, asi dvě třetiny parmazánu a hrst pažitky. Dvě lžíce oleje rozpalte v pánvi a pak na něm osmahněte půlku směsi; asi minutu až dvě po každé straně. Stejným způsobem opečte zbytek těsta. Podávejte posypané rukolou, zbytkem pažitky a parmazánu.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Brambory, brambory, to jsou boží dary

Základní kukuřičná smaženka

Smaženky s jehněčím, hráškem a mátou

Smaženky s cuketou, šunkou, bazalkou a ricottou

Bylinkovo-špenátové smaženky

REKLAMA

Přidat komentář