
Bramborová smaženka s parmazánem
Báječná večeře ve stylu "co dům dal", kterou navíc zvládnete do čtvrt hodiny.
Vydání: 2008/6
Autor: redakce Apetitu
Ingredience
- 120 g hladké mouky prosáté s 1 lžičkou kypřicího prášku nebo 120 g samokypřicí mouky (prodává Tesco)
- 2 vejce
- 20 g másla, rozpuštěného
- 100 ml mléka
- mořská sůl a čerstvě mletý černý pepř
- 200 g brambor, oloupaných a nastrouhaných
- 100 g parmazánu, strouhaného
- hrst nasekané pažitky + 2 lžíce k podávání
- olej na smažení
- hrst rukoly
Příprava jídla
Dejte mouku s kypřicím práškem, vejce, máslo, mléko, sůl a pepř do velké mísy a promíchejte. Přidejte brambory, asi dvě třetiny parmazánu a hrst pažitky. Dvě lžíce oleje rozpalte v pánvi a pak na něm osmahněte půlku směsi; asi minutu až dvě po každé straně. Stejným způsobem opečte zbytek těsta. Podávejte posypané rukolou, zbytkem pažitky a parmazánu.
Přidat komentář