Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Smaženky s cuketou, šunkou, bazalkou a ricottou

Ideální jídlo na pozdní snídani – brunch, lehký oběd nebo k letní večeři pod širým nebem.

Vydání: 2008/6
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 2
Doba přípravy: Do 10 minut
+ doba na smažení podle potřeby
P
Ostatní

Ingredience

    • 120 g hladké mouky prosáté s 1 lžičkou kypřicího prášku nebo 120 g samokypřicí mouky (prodává Tesco)
    • 2 vejce
    • 20 g másla, rozpuštěného
    • 100 ml mléka
    • mořská sůl a čerstvě mletý černý pepř
    • 125 g ricotty
    • hrst bazalky
    • 75 g šunky, nasekané
    • 1 cuketa, nakrájená na dlouhé tenké proužky
    • olej na smažení

Příprava jídla

Dejte mouku s kypřicím práškem, vejce, máslo, mléko, sůl a pepř do velké mísy a promíchejte. Pak přidejte ricottu, bazalku, šunku a cukety. Dvě lžíce oleje rozpalte v malé pánvi a pak na něm osmahněte zhruba polovinu směsi. Opékejte dozlatova, asi jednu až dvě minuty po každé straně. Stejným způsobem usmažte zbytek těsta. Podávejte nakrájené na klínky.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Základní kukuřičná smaženka

Smaženky s jehněčím, hráškem a mátou

Bramborová smaženka s parmazánem

Bylinkovo-špenátové smaženky

REKLAMA

Přidat komentář