Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Bylinkovo-špenátové smaženky

Pokud máte zdroj mladých kopřiv, můžete je přidat do těchhle smaženek namísto některé z bylinek nebo špenátu.

Vydání: 2008/6
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 2
Doba přípravy: Do 10 minut
Smažení: dle potřeby
P
Ostatní

Ingredience

    • 120 g hladké mouky prosáté s 1 lžičkou kypřicího prášku nebo 120 g samokypřicí mouky (prodává Tesco)
    • 2 vejce
    • 20 g másla, rozpuštěného
    • 100 ml mléka
    • mořská sůl a čerstvě mletý černý pepř
    • 2 lžíce nasekané pažitky
    • 4 lžíce nasekané bazalky
    • 4 lžíce nasekané hladkolisté petrželky
    • vrchovatá hrst baby špenátu
    • olej na smažení

Příprava jídla

V míse promíchejte mouku s kypřicím práškem, vejce, máslo, mléko, sůl a pepř. Pak zamíchejte bylinky a špenát. Dvě lžíce oleje rozpalte v pánvi a osmahněte na něm dozlatova jednu naběračku směsi, stačit by měla minuta až dvě po každé straně. Stejným způsobem postupně usmažte zbytek těsta.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Základní kukuřičná smaženka

Smaženky s jehněčím, hráškem a mátou

Bramborová smaženka s parmazánem

Smaženky s cuketou, šunkou, bazalkou a ricottou

REKLAMA

Přidat komentář