Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Zapečený lilek se sojovým masem

Popis receptu: 
Lehký,rychlý letní oběd!!
Autor: Vendula Machalová
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 2
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    1 střední lilek, sojový granulát, 2-3 rajčata, pár četstvých špenátových listů,cca 10 cm pórku, olivový olej, 1 stroužek česneku, mořská sůl, 1 lžička kari pasty, 2 lžičky sušeného oregána, 1 kostku bylinkového bujonu (nebo zeleninového), 1 lžička koření "grilovaná zelenina", strouhaný eidam s nivou

Příprava jídla

1. Lilek si nakrájíme na kolečka, osolíme a necháme 20 min "vypotit". Poté ho opláchneme a potřeme olejem,do kterého jsme nastrouhali stroužek česneku a přidali sůl. Asi po 10 min lehce opečeme na panvi a dáme stranou. 2. Sojový granulát nasypeme do vroucí vody s bylinkovým bujonem, a necháme povařit cca 20-30 min. Poté scedíme a necháme okapat přebytečnou vodu. 3. Na pánvi na oleji lehce osmahneme nakrájený pórek. Až začne zlátnout přidáme soj. maso, rajčata a lehce podlejeme vodou. Dále přidáme pokrájené špenátové listy, kari pastu, oregáno a koření. Dosolíme podle chuti. 4. Na dno vymazané zapékací misky skládáme opečené kolečka lilku, na ně navrstvíme připravenou směs se soj. masem. Vrstvení ukončíme lilky a dáme do trouby (cca na 190°). Po 10 min. posypeme nahrubo nastrouhanými sýry a necháme péct jšte 15-20 min. Podáváme se zeleninový salátem.
REKLAMA

Přidat komentář