1. Lilek si nakrájíme na kolečka, osolíme a necháme 20 min "vypotit". Poté ho opláchneme a potřeme olejem,do kterého jsme nastrouhali stroužek česneku a přidali sůl. Asi po 10 min lehce opečeme na panvi a dáme stranou.
2. Sojový granulát nasypeme do vroucí vody s bylinkovým bujonem, a necháme povařit cca 20-30 min. Poté scedíme a necháme okapat přebytečnou vodu.
3. Na pánvi na oleji lehce osmahneme nakrájený pórek. Až začne zlátnout přidáme soj. maso, rajčata a lehce podlejeme vodou. Dále přidáme pokrájené špenátové listy, kari pastu, oregáno a koření. Dosolíme podle chuti.
4. Na dno vymazané zapékací misky skládáme opečené kolečka lilku, na ně navrstvíme připravenou směs se soj. masem. Vrstvení ukončíme lilky a dáme do trouby (cca na 190°). Po 10 min. posypeme nahrubo nastrouhanými sýry a necháme péct jšte 15-20 min.
Podáváme se zeleninový salátem.
Suroviny
Porce
2
Suroviny
Porce
2