Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Bramborové košíčky s lososem

Křupavé brambory, ochucený crème fraîche a nenapodobitelný losos dělají z těchto košíčků skutečnou delikatesu. Zmizí mnohem rychleji, než čekáte!

Vydání: 2008/6
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 3-5
Doba přípravy: Do 20 minut
PT12M
Pečení 0:12
Ostatní

Ingredience

    • 200 g brambor, oloupaných
    • 1 vejce
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • 30 g másla, změklého + na vymazání formy
    • 120 ml crème fraîche nebo zakysané smetany
    • 1 lžíce nasekaného kopru + na ozdobu
    • 1 lžíce citronové šťávy
    • 100 g čerstvé řeřichy
    • 5 plátků uzeného lososa, pokrájených

Příprava jídla

Troubu předehřejte na 200 °C. Brambory pokrájejte na ,sirky‘ na mandolíně (viz tip) a spojte s vajíčkem, solí a pepřem. Pak vyždímejte přebytečnou vodu.

Formu na muffiny s dvanácti důlky vymažte máslem, do každého dejte lžičku bramborové hmoty a vytvarujte ji do košíčku. Dovnitř dejte kousek másla. Pečte asi dvanáct minut.

Crème fraîche či zakysanou smetanu smíchejte s koprem a citronovou šťávou. Na dno každého košíčku vložte trochu řeřichy, crème fraîche a navrch kousek lososa, ozdobte koprem.

TIP

Mandolína
Jediný nástroj, se kterým nakrájíte zeleninu či brambory na dlouhé tenké nudličky. Cena se pohybuje okolo tisíce korun.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Sendviče s kuřetem a rukolou

Domácí ledový čaj

Kuřecí salát

Plněné jahodové laskonky

Malinová bábovka

REKLAMA

Přidat komentář