Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
laskonky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 4
Více než hodinu Velmi snadné 10-13

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1750 kcal
Bílkoviny 52 g
Sacharidy 290 g
Tuky 36 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Báječně křehké laskonky se na jazyku jen rozplývají. Jahodová náplň a čerstvé maliny vám připomenou, že už brzy vypukne léto!

Suroviny

Na krém
tučná
jahody 300 g
maliny 250 g
+ na ozdobu
máta svazek
otrhané a nasekané lístky plus na ozdobu
zázvor (čerstvý)
nastrouhaný
+ na poprášení

Postup

1

Troubu předehřejte na 90 °C. Bílky a citronovou šťávu dejte do suché a čisté nádoby robotu. Šlehejte, dokud hmota nezdvojnásobí objem a nezačne vytvářet špičky. Hotovo budete mít, když našlehané bílky úplně zaplní metlu. Robot nechte zapnutý a po lžičkách přidávejte cukr – každou várku nechte vždy pořádně spojit s bílky. Šlehejte, dokud směs není krásně hladká a lesklá.

2

Plech vyložte pečicím papírem. Ušlehanými bílky naplňte zdobítka a začněte připravovat laskonky, respektive laskonkové košíčky. Nejprve si udělejte tečku na pečicí papír a postupně ji obkružujte oválky. Obvod posledního (od středu nejvzdálenějšího) oválku pak dvakrát nebo třikrát obkružte i do výšky, abyste vytvořili stěny košíčku. Pečte (či spíše sušte) dvě hodiny, dokud nejsou laskonky krásně křehké. Nechte je úplně vychladnout.

3

Mezitím připravte náplň: crème fraîche rozmíchejte s jogurtem. Deset jahod si nechte stranou. Ostatní rozmačkejte ve větší míse s většinou malin, přidejte mátu i zázvor, lehce poprašte cukrem a promíchejte; výsledkem by mělo být vláčné pyré. Opatrně ho spojte s jogurtovou směsí a podle chuti doslaďte cukrem.

4

Zbylé jahody nakrájejte na plátky. Částí z nich vyložte vnitřek laskonek, naplňte je jahodovo-malinovým krémem, ozdobte zbývajícími jahodami, malinami i mátovými lístky a poprašte moučkovým cukrem. Dejte chladit nebo rovnou jezte!

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/6

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč