Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Bramborové chilli provázky

Na smažení se nejvíc hodí pevné lojovité brambory bez oček. Pokud vám ve sklepě zbyly pozdní brambory z loňska, tohle je nejlepší způsob, jak je využít!

Vydání: 2008/6
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
PT10M
Smažení 0:10
Ostatní

Ingredience

    • 2 lžíce mořské soli
    • 1 lžíce chilli koření
    • 4 velké brambory, oloupané
    • olej na smažení

Příprava jídla

Sůl a chilli koření rozdrťte v hmoždíři. V robotu nastrouhejte na jemném struhadle celé brambory do dlouhých provázků a osušte je kuchyňským papírem. Ve větším hrnci na středním plameni rozpalte olej a bramborové provázky po částech asi 2 minuty smažte. Odkládejte na kuchyňský papír, aby se z brambor odsál přebytečný olej. Nakonec je posypte směsí soli a koření a podávejte.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Kostky s rajčaty a sýrem feta

Brandy paštika s pepřem

Pečená ricotta s parmazánem

Ostré kuřecí kuličky

REKLAMA

Přidat komentář