Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Malinové semifreddo

Rafinovaný italský dezert pro žhavé letní dny je překvapivě nenáročný na přípravu.

Vydání: 2008/6
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: 10
Doba přípravy: Do 20 minut
Chlazení: 4-6 hodin
P
Italská

Ingredience

    • 360 g malin
    • 3 vejce
    • 2 vaječné žloutky
    • 1 vanilkový lusk
    • 220 g krupicového cukru
    • 420 ml smetany ke šlehání

Příprava jídla

Maliny dejte do nádoby kuchyňského robotu a mixujte, dokud nezískáte hladkou hmotu. Odložte stranou. Vejce, žloutky, dřeň vydlabanou z vanilkového lusku a cukr dejte do velké žáruvzdorné mísy, tu položte nad vroucí vodu a ruční metlou šlehejte 4–5 minut nebo dokud směs nezhoustne a nezbledne. Sejměte z vodní lázně a za stálého šlehání nechte vychladnout. Ušlehejte smetanu do polotuha a opatrně ji vmíchejte do vaječné hmoty. Nyní oddělte 500 ml a zbytek vlijte do čtverhranné mísy. Oddělenou část spojte s malinami, promíchejte a pak v proužcích vlijte na smetanový podklad. Poté chlaďte 4–6 hodin v mrazáku.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Koláč s jahodami

Borůvkové koláčky

Pečený ovocný krém

Ledový jahodový jogurt

Borůvkovo-ostružinová Pavlova s růžovou vodou

REKLAMA

Přidat komentář