
Malinové semifreddo
Rafinovaný italský dezert pro žhavé letní dny je překvapivě nenáročný na přípravu.
Vydání: 2008/6
Autor: redakce Apetitu
Náročnost: Snadné
Počet porcí: 10
Ingredience
- 360 g malin
- 3 vejce
- 2 vaječné žloutky
- 1 vanilkový lusk
- 220 g krupicového cukru
- 420 ml smetany ke šlehání
Příprava jídla
Maliny dejte do nádoby kuchyňského robotu a mixujte, dokud nezískáte hladkou hmotu. Odložte stranou. Vejce, žloutky, dřeň vydlabanou z vanilkového lusku a cukr dejte do velké žáruvzdorné mísy, tu položte nad vroucí vodu a ruční metlou šlehejte 4–5 minut nebo dokud směs nezhoustne a nezbledne. Sejměte z vodní lázně a za stálého šlehání nechte vychladnout. Ušlehejte smetanu do polotuha a opatrně ji vmíchejte do vaječné hmoty. Nyní oddělte 500 ml a zbytek vlijte do čtverhranné mísy. Oddělenou část spojte s malinami, promíchejte a pak v proužcích vlijte na smetanový podklad. Poté chlaďte 4–6 hodin v mrazáku.
Přidat komentář