Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kořeněná rajčatová polévka s čočkou

Plus pro vás: Lykopen v rajčatech působí protirakovinně. V čočce je spousta vlákniny a bílkovin.

Vydání: 2008/6
Autor:
Hodnocení:
17 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do 10 minut
PT30M
Vaření 0:30
Polévka Indická

Ingredience

    • 1 biocibule, jemně pokrájená
    • 2 biomrkve, oloupané a pokrájené na kostičky
    • 150 g loupané červené biočočky, propláchnuté
    • 2× 400g konzerva krájených rajčat
    • 1 lžíce drceného římského kmínu
    • 1 lžička koření kari
    • 1,2 l zeleninového vývaru (pro přípravu použijte 2 kostky zeleninového biobujonu, např. Würzl či Biolinie)
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • 3 lžíce čerstvého koriandru, pokrájeného

Příprava jídla

Všechny ingredience kromě soli, pepře a koriandru dejte do hrnce. Nechte pomalu vařit pod pokličkou asi půl hodiny nebo až čočka zcela změkne.

Až polévka mírně prochladne, rozmixujte ji dohladka tyčovým mixérem. Dochuťte solí a pepřem a podávejte ozdobené sekanými koriandrovými lístky.

NĚCO NAVÍC: Při podávání doporučujeme každou misku polévky ozdobit lžící biojogurtu či zakysané smetany.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Nejen pro vegetariány: 30 jídel z biopotravin

Řeřichová polévka

Koláč s hráškem a kozím sýrem

Smažená rýže natural s kokosovou omáčkou

Teplý salát z napařované zeleniny a marinovaného tofu

Bylinková omeleta s rajčaty

Kuřecí pita s tzatziki

Čokoládový pudink s višněmi

Nadýchané bábovičky s citronovo-zázvorovým sirupem

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Polévka byla výborná! Dělala jsem ji bez cibule a místo mrkve jsem dala mrkvovou šťávu (mrkve jsem neměla), a byla výborná. Díky moc za recept!

Přidat komentář