Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Nadýchané bábovičky s citronovo-zázvorovým sirupem

Nadýchané bábovičky s citronovo-zázvorovým sirupem

Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1281 kcal
Bílkoviny 23 g
Sacharidy 143 g
Tuky 62 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dobrá zpráva: Tenhle skvělý dezert neobsahuje mléko.

Suroviny

sezamový olej
na vymazání formiček
margarín 60 g
např. např. značka Rapunzel, Vive Bio nebo Vitaquell
60 g
tmavý třtinový cukr
z jednoho citronu
vejce 1 ks
mouka pšeničná celozrnná hladká 100 g
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
bez fosfátů, např. DM
zázvor (čerstvý) špetka
mletý
2 PL
pomerančový džem např. značka St. Dalfour, prodává např. Billa nebo Hypernova
2 PL
ovesný bionápoj
zázvor (čerstvý)
čerstvý
škrob 1 ČL
např. Amylon
med 2 PL
citron 4 plátky
z jednoho citronu

Postup

1

Vymažte olejem čtyři formičky o objemu 150ml a na dno každé z nich položte plátek citronu. Nastříhejte si z alobalu čtyři čtverce o hraně 15cm.

Vyšlehejte margarín, cukr a jemně strouhanou citronovou kůru na nadýchaný krém; pak rozklepněte do směsi vejce a znovu prošlehejte. Přidejte mouku, mletý zázvor a kypřicí prášek a zapracujte gumovou stěrkou. V ovesném nápoji dobře rozmíchejte džem a spolu s jednou lžící citronové šťávy přidejte do směsi.

Rozdělte těsto do formiček a každou dobře uzavřete připraveným alobalem. Vložte formičky do napařovací nádoby, dobře přiklopte a vařte 25 minut. (Bábovičky také můžete péct v troubě předehřáté na 180ºC. Formičky vložte do pekáče, zalijte do poloviny teplou vodou a pečte asi půl hodiny. Před koncem pečení vyzkoušejte, jestli zapíchnutou špejli vytáhnete suchou.)

V kastrůlku smíchejte kukuřičný škrob, lžíci citronové šťávy, 200ml studené vody a přiveďte k varu. Odstavte z ohně a do zhoustlé omáčky vmíchejte med a 2 lžíce zázvorové šťávy (získáte ji, když strouhaný zázvor vymačkáte na sítku). Podle chuti můžete dosladit dalším medem. Hotové bábovičky nožem uvolněte z formiček, vyklopte na talířky, zalijte teplou omáčkou a podávejte.

NĚCO NAVÍC: Pomerančový džem se zázvorem můžete nahradit kumkvatovým od téže firmy nebo jakýmkoli pomerančovým džemem (prodává se i v biokvalitě).

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč