Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Základní cheesecake

,Tvarohový koláč‘ v luxusním podání je neodolatelný dezert. Pro přípravu platí, že trpělivost přináší dokonalý cheesecake.

Vydání: 2008/7
Autor:
Hodnocení:
173 (hlasy)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: 8-10
Doba přípravy: Do 30 minut
Chladnutí dle potřeby
PT1H10M
Pečení 1:10
Koláč Americká

Ingredience

    • 375 g ricotty
    • 375 g smetanového sýra (Philadelphia, Buko apod.)
    • 230 g krupicového cukru (co nejjemnějšího)
    • 3 vejce
    • 1 lžíce jemně strouhané citronové kůry (bio)
    • 1 lžička vanilkového extraktu

    Na korpus:

    • 125 g máslových sušenek (například Opavia)
    • 55 g mletých mandlí (prodává např. Diana – Svět oříšků)
    • 45 g másla, rozpuštěného + trocha na vymazání formy

Příprava jídla

Troubu předehřejte na 140 °C. Připravte korpus: sušenky vložte do robotu a rozsekejte je na drobečky. Přidejte mleté mandle a máslo a zpracujte, aby se vše spojilo. Vymažte dortovou formu o průměru 22 cm a dno vyložte pečicím papírem. Do formy natlačte stejnoměrně silnou vrstvu sušenkovo-mandlové směsi a dejte chladit.

V robotu dohladka zpracujte ricottu a smetanový sýr. Přidejte cukr, vejce, citronovou kůru a vanilkový extrakt. Prošlehejte a směs naneste na připravený korpus. Pečte jednu hodinu a deset minut tak, aby byla náplň po okrajích zlatá a uprostřed se ještě lehce chvěla. Cheesecake nechte vychladnout, nejdřív ve formě, pak v lednici.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

14x dokonalý cheesecake

Limetovo-kokosový cheesecake

Cheesecake s bílou čokoládou

Cheesecake s ořechovou posypkou

Cheesecake s rozpečenými jahodami

Nejlepší cheesecake

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Tak už nevím, dělala jsem ho z ricotty a philadelphie, ve vodní lázni, chladnout jsem ho nechala v troubě s pootevřenými dvířky a až pak jak vychladnul ho dala chladit a stejně mi přijde opět moc hutný. Nevíte, kde je problém? Co udělat, aby byl nadýchanější a jemný?
Obrazek uzivatele
Hanko, myslím, že vašim představám asi lépe sedne tento recept: http://www.apetitonline.cz/recepty/555-citronovy-cheesecake-ve-stylu-new-yorku.html :)
Obrazek uzivatele
Cheesecake byl moc dobrý, jen mi přišel nízký. Klidně by to sneslo více všeho, (více náplně, více sušenek pro spodní vrstvu). Použila jsem kromě Ricotty a Philadephie i trochu nízkotučného tvarohu. Na sušenkovou část jsem použila opravdu poctivé hodně máslové sušenky, to byla chyba, ostatním doporučuji použít spíš nějaké sušší (např. typu BeBe), jelikož se tam stejně přidává rozpuštěné máslo, ta silně máslová chuť pak trochu kazila celkový požitek :-) ale jinak super recept, děkuji!! :-)
Obrazek uzivatele
Jak postupovat, aby cheesecake po upečení nepraskl? Když ho upeču, je v pořádku a při chladnutí v troubě praskne náplň vprostřed. Děkuji
Obrazek uzivatele
Dobrý den, Lenko,
moc nás mrzí vaše starosti s praskajícími cheesecaky. Možných řešení je více.
1) Zkuste péct ve vodní lázni - formu pečlivě obalte do alobalu, posaďte do hlubšího plechu a do plechu nalijte horkou vodu tak, aby sahala do poloviny dortové formy a poté pečte tak, jak jste zvyklá.
2) Existuje i jednodušší varianta, při které se vyhnete obalování formy - na dno trouby položte pekáček, nalijte do něj horkou vodu a opět pečte, jak jste zvyklá.
3) Nebo můžete zkusit cheesecake péct ještě na nižší teplotu (100-120°C).
Věříme, že jedna z metod se vám určitě osvědčí a prasklinám bude konec :-)!

Krásný den, redakce Apetitu

Přidat komentář