Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Limetovo-kokosový cheesecake

Tropická varianta americké klasiky v horku osvěží a v zimě připomene teplé kraje.

Vydání: 2008/7
Autor:
Hodnocení:
11 (hlasů)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
Chladnutí dle potřeby
PT40M
Pečení 0:40
Koláč Americká

Ingredience

    • 175 g ricotty
    • 175 g smetanového sýra (Philadelphia, Buko apod.)
    • 130 g krupicového cukru (co nejjemnějšího)
    • 2 vejce
    • 1 lžička vanilkového extraktu
    • 1 lžíce jemně strouhané citronové kůry (bio)
    • 1 lžíce limetové šťávy

    Na korpus

    • 75 g máslových sušenek
    • 30 g strouhaného kokosu
    • 30 g másla, rozpuštěného

Příprava jídla

Zahřejte troubu na 150 °C, horkovzdušnou na 130   °C. Na korpus zpracujte sušenky v robotu na drobky. Přidejte kokos a máslo, důkladně zpracujte, aby se všechno spojilo. Čtyři čtvrtlitrové formičky vyložte pečicím papírem (viz str. 50) nebo košíčky z voskovaného papíru. Na jejich dno natlačte stejnoměrně silnou vrstvu sušenkovo-kokosové směsi a takto připravené korpusy dejte chladit.

V robotu dohladka zpracujte ricottu a smetanový sýr. Přidejte cukr, vejce, citronovou kůru, vanilkový extrakt a limetovou šťávu, promixujte, aby se všechno spojilo. Směs rozdělte do připravených formiček a pečte 40 minut nebo tak, aby náplň sedla. Nechte ve formičkách vychladnout a podávejte.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

14x dokonalý cheesecake

Základní cheesecake

Cheesecake s bílou čokoládou

Cheesecake s ořechovou posypkou

Cheesecake s rozpečenými jahodami

REKLAMA

Přidat komentář