Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Těstovinové polštářky

Méně vydatné než běžné zapékané těstoviny. Krásné, a přitom tak snadné!

Vydání: 2005/2
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
PT10M
Italská

Ingredience

    • 250 g lasagní
    • 1 lžíci olivového oleje
    • 250 g ricotty, žervé nebo jemného  tvarohu
    • 50 g zelených lístků (roketa nebo čerstvý špenát)
    • 700 g hotové rajské omáčky se zeleninou (nabízí např. Heinz)
    • 50 g ostřejšího sýra typu čedar, nastrouhaného
    • sůl a pepř

Příprava jídla

1. Připravte těstoviny podle návodu na obalu – většinou stačí přelít je v misce horkou vodou a dát jim pět minut na to, aby zvláčněly. Troubu předehřejte na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C. Dobře vymastěte plech nebo širokou mísu z varného skla.

2. Lasagne sceďte. Doprostřed každého plátu dejte lžíci ricotty, posypte zelenými lístky (špenát nezapomeňte spařit horkou vodou a jemně nakrájet), osolte a opepřete.  Pláty vždy přeložte napůl a okraje velmi pečlivě přitiskněte k sobě, aby se dobře spojily a náplň neměla šanci vytéct. Úhledné kapsy potom klaďte na plech tak, aby se částečně překrývaly.

3. Hotovou omáčku přelijte přes naskládané těstoviny a rovnoměrně ji rozetřete. Posypte strouhaným sýrem. Zapékejte, až začne omáčka bublat a sýr se roztaví (nenechte ho ale příliš zhnědnout), a neste na stůl.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
50 g spenatu se mi zda hodne malo, ja jsem pouzila kolem 200g (a priste dam jeste vic) a rozhodne bych ho predtim nesparovala, to z neho nezbyde skoro nic. Teplo v troube se o tom postara dostatecne. A jeste jsem pouzila zbytek zampionu, ktere jsem mela v lednicce, predtim jsem je osmahla na masle.
Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.2/05, str.9
Obrazek uzivatele
chtěla bych se zeptat, jaký typ lasagní používáte. Když jsem recept zkoušela já, tak se mi těstovinové pláty k sobě přilepily a už nešly od sebe ( po krátkém vaření ). Když jsem je na druhou stranu zkoušela jen přelít horkou vodou, tak byly naopak po zapečení v troubě moc tvrdé. Čas do 15 minut jsem nedodržela. Děkuji za radu.
Obrazek uzivatele
prodavaji se lasagne co se nemusi vařit vubec, protoze se tradicne pouze zapekaji, potom lasagne ktere prave staci ponorit do vody, coz je napsano na krabicce, tak bych asi vzala ty, znacku z hlavy nevim

Přidat komentář