Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Opékané brambory s pórkem a uzenkami

Vynikající využití vařených brambor. Místo křenu skvěle zaboduje i hořčice.

Vydání: 2005/2
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
PT10M
Smažení 0:10

Ingredience

    • 2 lžíce olivového oleje
    • 6 kvalitních, silnějších uzenek
    • 6 vařených brambor, nakrájených  na kolečka
    • 350 g očištěného, šikmo nakrájeného  pórku
    • 1 lžíci křenové omáčky
    • 100 g tvrdého vyzrálého sýra typu čedar
    • sůl a pepř

Příprava jídla

1. V silnostěnném kastrolu rozpalte lžíci oleje a ze všech stran na něm opečte uzenky. Vyjměte je a šikmo nakrájejte na plátky. Uchovejte v teple.

2. Přilijte do kastrolu zbylý olej a vsypte pórek. Za stálého míchání ho tři minuty smažte. Pak přidejte plátky brambor a všechno spolu smažte, až začnou zlátnout. Vsypte plátky uzenky, přidejte křenovou omáčku, promíchejte a ještě dvě až tři minuty prohřívejte. Potom směs stáhněte z ohně, přidejte do ní sýr, dochuťte solí i pepřem a jemně promíchejte.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Pórek vařte i zapékejte

Pórek vařte i zapékejte

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.2/05, str.10

Přidat komentář