Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Minestrone

Minestrone se v každém kraji, domácnosti i ročním období vaří z trochu jiných surovin. Proto k ní i vy přistupujte s italskou lehkostí.

Vydání: 2008/7
Autor:
Hodnocení:
16 (hlasů)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: 8
Doba přípravy: Do 30 minut
PT30M
Vaření 0:30
Polévka Italská

Ingredience

    • 250 g hrášku
    • 100 g fazolí fava
    • 2 řapíky celeru
    • 200 g cukety
    • 200 g mangoldu, pokrájeného
    • 100 g listového špenátu
    • 2 lžíce panenského olivového oleje
    • 100 g pancetty nebo jiné prorostlé sušené slaniny, nakrájené na kostičky
    • 1 cibule, nakrájená najemno
    • 2 stroužky česneku, nakrájené najemno
    • 250 g brambor, nakrájených na kostičky asi 1 cm
    • 2 mrkve, nakrájené na kostičky
    • ¼ hlávky kapusty, nakrouhané na nudličky
    • 1 pórek, nakrájený na plátky
    • 200 g zelených fazolek, pokrájených
    • hrst hladkolisté petrželky
    • 2½ litru horkého vývaru (můžete použít horkou vodu)
    • 250 g vyzrálých rajčat
    • 100 g těstovin (mušličky, nalámané makarony atd.)
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • při podávání čerstvě nastrouhaný parmazán a panenský olivový olej

Příprava jídla

1. Příprava
Nejdříve si připravte zeleninu. Vyloupejte hrášek, a pokud jsou dost zralé, tak i fazole fava. Jsou-li mladé, pouze luskům odřízněte stopku a špičku a jemně je pokrájejte. U řapíků celeru nahoře pomocí nože uchopte tuhá vlákna v žebrování a tahem je ­odloupněte, pak nakrájejte na plátky.

2. Krájení
Cuketu krájejte i se slupkou – velmi malé plody na plátky, větší na kostky. Řapíky mangoldu pokrájejte na menší kousky, listy na větší. Baby špenát můžete do polévky hodit rovnou, větší rostliny prodávané na váhu je třeba zbavit tuhých stonků a důkladně omýt, případně nahrubo pokrájet.

3. Opékání
V hrnci na oleji osmahněte za stálého míchání pancettu. Až zprůhlední, přidejte cibuli i česnek a osmahněte asi tři až pět minut doměkka. Vložte kostičky brambor, pokrájenou mrkev, celerové řapíky, kapustu a pórek a opékejte další tři minuty, až zelenina začne krásně vonět.

4. Vývar
Přidejte mangold, špenát, pokrájenou cuketu, fazolky, fazole fava a petrželku. Vše zalijte asi dvěma a půl litry horké vody nebo vývaru a promíchejte. Zatím nesolte, protože pancetta a případný vývar jsou slané. Počkejte, až se chutě rozvinou.

5. Spařte rajčata
Polévku zvolna vařte pod pokličkou deset minut. Mezitím nařízněte rajčata do kříže a zalijte je vroucí vodou. Díky tomuto opatření půjdou dobře loupat. Spařená rajčata vyjměte, zchlaďte, oloupejte a pokrájejte na kostky.

6. Dokončení
Do polévky nyní vsypte rajčata a přidejte těstoviny. Vařte dalších asi deset minut – zelenina a těstoviny by měly změknout. Podle chuti osolte a opepřete. Při podávání pokapejte na talíři dobrým olivovým olejem a posypte parmazánem.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Oběd po italsku

Oběd po italsku

44 nej receptů s cuketami

Přidat komentář