Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Mátový dip & rájta

Ochutnejte, jak báječné studené omáčky se připravují v Indii.
Vydání: 2008/7
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do 30 minut
P
Studená omáčka a dip Indická

Ingredience

    • 50 g čerstvých mátových lístků
    • 2 svazky čerstvého koriandru
    • 2 zelené chilli papričky, rozpůlené a bez semen
    • ½ lžičky soli
    • 2 lžičky třtinového cukru
    • 2 lžíce citronové šťávy
    • 300 g hustého bílého jogurtu
    • indické placky páppadam k podávání (prodává např. Tesco)

Příprava jídla

V kuchyňském robotu rozmixujte bylinky, chilli papričky, sůl, cukr, citronovou šťávu, lžíci vody a 2 lžíce jogurtu na hladkou zelenou pastu. Odeberte 4 lžíce a podávejte jako dip s ostrými krevetami. Na rájtu promíchejte zbylou pastu se zbylým jogurtem, zakryjte a dejte přes noc chladit.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Ostré krevety

Přidat komentář