Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Vepřové na hořčici a smetaně

Vtipné a rychlé. Vyberte si přílohu: skvělé i s těstovinami či bramborami.

Vydání: 2005/2
Autor:
Hodnocení:
22 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
PT10M
Opékání 0:10
Britská

Ingredience

    • 2 lžíce olivového oleje
    • 700 g vepřové panenky, nakrájené na tenké plátky
    • 2 velké cibule, tence nakrájené
    • 2 stroužky česneku, rozdrcené
    • 200 g žampionů nebo jiných čerstvých hub, nakrájených na plátky
    • 200 ml zakysané smetany
    • 2 lžíce hrubozrnné hořčice (např. Amora), případně kremžské hořčice
    • hrst čerstvých bylinek, nasekaných
    • sůl a pepř
    • krabičku nebo sáček mražené baby karotky či kapustiček, chcete-li i obou druhů zeleniny

Příprava jídla

1. V silnostěnném kastrolu nebo ve vysoké pánvi rozpalte olej a zprudka na něm osmažte tenké (ne však vysloveně průsvitné) plátky vepřové panenky. Vsypte nejdříve kousky cibule, potom nadrcený česnek a nakonec plátky hub; osolte a opepřete. Za občasného promíchání směs opékejte ještě tři až čtyři minuty. Hlídejte si čas, ať nevypečete šťávu.

2. Vmíchejte smetanu a hořčici, vsypte bylinky a opět promíchejte. Jakmile smetana získá tekutější konzistenci, stáhněte pokrm z ohně. Podávejte s rýží a zeleninou. Ideální chuťovou kombinaci vytvoří baby karotka (nabízí například Bonduelle) – můžete ji buď dietně uvařit v páře, anebo v mikrovlnné troubě, nebo (pro labužníky) krátce osmahnout na másle. Lahodné jsou také kapustičky orestované na másle; klidně je podávejte spolu s baby karotkou.
 
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Jo, tak tento recept neměl chybu :-) A k tomu baby karotka od Bonduelle.
Obrazek uzivatele
Este trochu cesnaku a je to Stroganoff, nie ?
Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.2/05, str.10
Obrazek uzivatele
Výborné a rychlé, moc doporučuji.... nedá se to ani zkazit. prostě báječné.

Přidat komentář