Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Zeleninové rizoto

Popis receptu: 
Rizoto dělám většinou tehdy, když mi zbyde od oběda rýže. Vždycky mám velkou radost, když ze zbytků udělám nové a troufám si říct, dobré jídlo.
Autor: Barbora Folejtarová
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    250 g rýže, 0, 75 litru vody, lžička soli, 1/2 lžičky mletého pepře, 1/2 lžičky mleté sladké papriky, 1 cibule, 400 g libovolné mražené zeleninové směsi, 1 lžíce sojové omáčky, 2 lžíce oleje, 100 g oblíbeného (nejlépe uzeného) sýra, šálek vody

Příprava jídla

V mírně osolené vodě uvaříme rýži podle návodu. Poté rozpálíme troubu na 180 stupňů. Na rozpáleném oleji osmahneme drobně nasekanou cibuli, přidáme mraženou zeleninu, mírně podlijeme a pod poklicí dusíme do měkka. Pak do zeleniny vmícháme sůl, pepř,papriku a sojovou omáčku. Nakonec vmícháme rýži. Rizoto posypeme nastrouhaným sýrem a dáme na 15 minut zapéct do trouby. Podáváme nejlépe se zeleninovým salátem.
REKLAMA

Přidat komentář