Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Letní cizrnový salát s bylinkami

Krémová chuť cizrny si vás omotá kolem prstu, přesvědčte se!

Vydání: 2008/7
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
PT15M
Salát Italská

Ingredience

    • 200 g uvařené biocizrny (možno i více)
    • 4 biorajčata
    • zelená nať ze 4 jarních cibulek
    • 2–3 řapíky celeru
    • 1 velká hlávka listového salátu (nejlépe římský nebo ledový)

    Na zálivku:

    • 6 lžic panenského olivového biooleje nebo ořechového oleje
    • 3 lžíce citronové šťávy z biocitronu (prodává např. Plus)
    • 2–3 stroužky česneku
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • 2 lžičky čerstvé máty, najemno nasekané 
    • hrst čerstvé petrželky, najemno nasekané

Příprava jídla

Nejprve smíchejte všechny ingredience na zálivku a nechte ji chvilku rozležet – olej krásně nasaje chuť a vůni bylinek. Nakrájejte rajčata, řapíkatý celer a cibulovou nať na menší kousky a promíchejte s cizrnou a se zálivkou. Omyjte salát a osušte ho – nejlépe v salátové odstředivce. Na talíře rozložte listy salátu a na ně rozdělte ochucenou cizrnu. Podle chuti dosolte a dopepřete.

NĚCO NAVÍC: Salát můžete posypat rozdrobeným sýrem feta nebo nasucho opraženými slunečnicovými semínky.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Hustá cizrnovo-bramborová polévka

Cizrna s pórkem a sušenými rajčaty

REKLAMA

Přidat komentář