Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Stehýnka s petrželkou a česnekem

Vůně a chuť pečeného, a přitom troubu ani nezapnete. Můžete podávat s libovolnou zeleninou.

Vydání: 2005/2
Autor:
Hodnocení:
4 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
PT25M
Pečení 0:25

Ingredience

    • 1 lžíci olivového oleje
    • 4 lžíce másla
    • 12–16 spodních kuřecích stehen,  takzvaných paliček
    • 2 lžíce čerstvé petržele, nasekané
    • 3 stroužky česneku, jemně nasekané  nebo nadrcené
    • 1 lžíci citronové šťávy
    • sůl a pepř

Příprava jídla

1. Velkou silnostěnnou pánev nebo kastrol postavte na střední plamen a rozehřejte. Dejte na ni olej a polovinu másla. Paličky dobře osolte a opepřete. Jakmile tuk začne pěnit, vkládejte na něj maso a ze všech stran ho opečte do zlatohněda.

2. Nádobu přikryjte pokličkou, plamen snižte a maso dvacet až pětadvacet minut pomalu propékejte a duste. Pravidelně ho obracejte. Pak přidejte zbylé máslo, česnek, petrželku i citronovou šťávu, sejměte z ohně a nechte jídlo chvíli stát, aby se chutě a vůně náležitě promísily.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Vynikající a jednoduché jídlo.
Obrazek uzivatele
Toto jídlo si naše rodina hodně oblíbila, děláme ho několikrát do měsíce, akorát jsme nechali stehýnka marinovat v česneku přes noc, chuť je potom výraznější.
Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.2/05, str.13
Obrazek uzivatele
Je to výborné jídlo, dělala jsem dnes pro sebe na zkoušku a o víkendu servíruju na oběd. Jako příloha mi moc chutnal kuskus. Jen nevím, jak docílit toho, aby při závěrečném odstátí nezoxidoval česnek do zelena :-( Příště ho asi zkusím přidat hned při opékání masa.

Přidat komentář