Suroviny
brambory
1,5
kg
tuňák
3
ks
konzerva
sušená rajčata
1
bal
v oleji
smetana ke šlehání
5
bal
oregano
sůl
Předehřejeme horkovzdušnou troubu na 200 stupňů. Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky, propláchneme a osolíme. Do zapékací mísy nalijeme na dno trochu smetany a skládáme vrstvu brambor, na ní nadrobíme tuňáka a poklademe nakrájenými sušenými rajčaty. Posypeme oreganem a skládáme stejně další vrstvy. Poslední vrstva je jen z brambor posypaných oreganem. Zalijeme 4 kelímky smetany (množství zaleží na velikosti zapékací mísy - brambory by měli být téměř ponořené.) a dáme zapéct. Pečeme zakryté cca 1 hodinu. poté odkryjeme, nalijeme zbylou smetanu (1/2 - 1 kelímek) a dopečeme ještě asi 1/2 hodiny. Zkoušíme vidličkou, zda jsou brambory měkké.
Doporučuji podávat se zeleným salátem!