Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Zapečené smetanové brambory s tuňákem a sušenými rajčaty

Popis receptu: 
Tohle jídlo dělám často pro návštěvy. Dělá se "samo" a navíc je opravdu vynikající. Pokaždé mám veliký úspěch :-)
Autor: Zuzana Žídková
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Více než hodinu

Ingredience

    1,5 kg brambor 3 konzervy tuňáka 1 sklenička sušených rajčat v oleji 5 kelímků smetany ke šlehání oregáno, sůl

Příprava jídla

Předehřejeme horkovzdušnou troubu na 200 stupňů. Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky, propláchneme a osolíme. Do zapékací mísy nalijeme na dno trochu smetany a skládáme vrstvu brambor, na ní nadrobíme tuňáka a poklademe nakrájenými sušenými rajčaty. Posypeme oreganem a skládáme stejně další vrstvy. Poslední vrstva je jen z brambor posypaných oreganem. Zalijeme 4 kelímky smetany (množství zaleží na velikosti zapékací mísy - brambory by měli být téměř ponořené.) a dáme zapéct. Pečeme zakryté cca 1 hodinu. poté odkryjeme, nalijeme zbylou smetanu (1/2 - 1 kelímek) a dopečeme ještě asi 1/2 hodiny. Zkoušíme vidličkou, zda jsou brambory měkké. Doporučuji podávat se zeleným salátem!
REKLAMA

Přidat komentář