Rebarborový koláč s drobenkou

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Rebarborový koláč s drobenkou

Hodnocení receptu
Průměr: 4 ()
Do hodiny

Suroviny

rebarbora 3 ks
řapík
tuk
na vymazání plechu
mouka pšeničná hladká
na vysypání
Na těsto
máslo 8 PL
změklé
kypřicí prášek do pečiva 1 bal
moučkový cukr 0.75 hrnek
mléko 0.75 hrnek
žloutek 2 ks
mouka pšeničná hladká 1.25 hrnek
mouka pšeničná polohrubá 1 hrnek
moučkový cukr 0.5 hrnek
lze nahradit krystalovým
máslo 8 PL
změklé
Reveň omyjeme, začistíme konce a rozkrájíme ji na menší kostičky. Mléko ohřejeme na teplotu lidského těla a rozpustíme v něm máslo. Ručním šlehačem ušleháme žloutky spolu s cukrem do pěny. Poté přidáme máslové mléko a pokračujeme ve šlehání. Do vzniklé směsi po troškách přidáme mouku prosátou s práškem do pečiva a důkladně promícháme. Máslo necháme rozpustit v kastrolku, přidáme cukr, polohrubou mouku a důkladně prohněteme mezi prsty. Vzniklou drobenku uložíme na chladné místo. Vzniklé těsto nalijeme na plech vymazaný tukem a vysypaný moukou (také můžeme plech vymazat tukem a vyložit pečicím papírem). Uhladíme ho stěrkou, zasypeme nakrájenou rebarborou a nakonec bohatě posypeme drobenkou. Koláč pečeme v dobře předehřáté troubě na 150 °C přibližně půl hodiny až 40 minut.

Obchod Apetit