Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

pita chleby

Popis receptu: 
od Míly
Autor: Stanislava Holadová
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    Ingredience: dva hrnky mouky (pracuji s hladkou, je možno měnit) lžičku sušeného droždí (nebo +-10g čerstvého, se sušeným se mi lépe a rychleji pracovalo) lžičku cukru (moučka, whatever - lze i bez) půl lžičky soli hrnek vlažné vody Jak dlouho? Doba přípravy: více než hodinu Počet porcí: 6

Příprava jídla

Příprava jídla Do mísy nasypeme mouku, droždí, cukr, sůl a promícháme, postupně přidáváme vlažnou vodu a mícháme vznikající hmotu. Jakmile je hmota alespoň trošku konzistentní hněteme těsto poctivých 10 minut! Občas si můžeme vypomoci troškou mouky. Těsto dáme do mísy (pomoučené dno) a necháme v teple a zakryté utěrkou nakynout (45-60 minut). Těsto opatrně vyndáme a rozdělíme na tři části a z každé části vytvoříme kouli (cca velikost malé pěstičky), kterou necháme chvilku odpočinout. Každou rozválíme do kulaté placky - 15-20 cm v průměru a 3-4mm tlusté Vyválené placky necháme opět odpočívat (cca 10min, nevynechat!) Mezitím si rozpálíme troubu na cca 200-220 stupňů Pečeme na nejnižším patře. Odpočatou pita placku v rychlosti přemístíme do trouby a při ideálních podmínkách se vám placka krásně nafoukne během 4 minut. Jakmile se placka nafoukne, v rychlosti ji otočíme a dále pečeme už asi jen minutu až minutu a půl. (pokud se vám placka stejnoměrně nenafoukne - nezoufejte) Všechny ostatní placky přidávejte na sebe a nechte je takto kompletně vychladnout po vychladnutí budou perfektně měkké a pouze na některých vypečenějších lokacích křupavé! pitu skladujte v neprodyšném obalu, nebo ještě lépe ihned spotřebujte
REKLAMA

Přidat komentář