Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Salát z pánve

Lehké, ale sytivé! Výtečná je i verze s krůtími prsíčky.

Vydání: 2005/2
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 2
Doba přípravy: Do 30 minut
Vaření: 20 minut
PT20M
Vaření 0:20
Salát Středomořská

Ingredience

    • 200 g malých brambor
    • 2 řapíky celeru, šikmo  nakrájené
    • 1 červenou papriku, nakrájenou na proužky
    • 1/4 salátové okurky,  nakrájené na kousky
    • 2 jarní cibulky, nakrájené na jemné plátky
    • 2 kuřecí prsíčka bez kůže, o celkové hmotnosti 300 g
    • 1 lžičku mletého černého  pepře sůl na dochucení
    • 1 lžíci olivového oleje
    • 4 lžíce hotového italského  dresinku (např. Hellman's,  235 ml stojí cca 28 Kč)

Příprava jídla

1. Ve větším hrnci uveďte do varu osolenou vodu, vsypte do ní rozpůlené brambory a vařte je osm až deset minut. Slijte. Ostatní nakrájenou zeleninu promíchejte v servírovací míse.

2. Kuřecí prsíčka nakrájejte na proužky a poprašte je solí a pepřem. Na těžké pánvi nebo woku rozpalte olej, vsypte maso a za stálého míchání ho opékejte asi čtyři až šest minut. Potom jeden kousek překrojte, abyste zjistili, jestli není uvnitř ještě růžový – pokud ano, opékejte další minutu.

3. K masu vsypte brambory, zamíchejte, prohřejte a přelijte dresinkem – pozor, bude syčet a možná i prskat. Obsah pánve vsypte do mísy k zelenině, promíchejte a hned podávejte.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.2/05, str.14
Obrazek uzivatele
Právě jsme si pošmákli na výborné večeři. Trošku jsem recept pozměnila a opravdu doporučuji. Brambory jsem upekla i se šlupkou na pečícím papíře v troubě a k masu jsem tak na dvě minutky přihodila lehce osmahnout i celer a papriku. Přidala jsem na plátky dva stroužky česneku a dresing už ani nebyl potřeba... Opravdu moc dobré a to celer zrovna v lásce nemám... :-)

Přidat komentář