Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Rajčatový barbecue relish

Pikantní doprovod ke (skoro) všemu grilovanému

Vydání: 2008/8
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
PT40M
Vaření 0:40

Ingredience

    • 1 lžíce panenského olivového oleje
    • 1 červená cibule, najemno pokrájená
    • 2 čerstvé červené chilli papričky, bez semen a pokrájené
    • 8 středních vejčitých rajčat, nakrájených na kostičky
    • 1 lžíce červeného vinného octa
    • 1 lžíce hnědého třtinového cukru
    • ½ lžičky mletého římského kmínu
    • špetka soli
    • hrst bazalkových lístků

Příprava jídla

Na oleji zpěňte cibuli, přidejte chilli papričky, rajčata a vařte 3 minuty, až změknou. Ztlumte oheň a vmíchejte ocet, cukr, sůl a římský kmín. Přikryté zvolna vařte 20 minut. Sundejte pokličku a vařte dalších 10 minut, až směs začne houstnout; vypněte a vmíchejte bazalku. Takto připravený relish spotřebujte do týdne. Anebo bazalku 3 minuty povařte, horkou směs naplňte do čistých sklenic, zavíčkujte a obraťte na chvíli dnem vzhůru, aby se víčko přichytilo. Pak lze skladovat déle.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Kečup à la provençale

Koláč ze směsi rajčat

Elegantní lasagne

Pappa al pomodoro

Kuře po italsku

Tarte Tatin ze žlutých rajčat

REKLAMA

Přidat komentář