Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Boeuf en daube v pomalém hrnci

Popis receptu: 
recept je určen pro 4 osob(y) doba přípravy je cca 5-8 hodin+marinace
Autor: Lenka Čermáková
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Více než hodinu

Ingredience

    Ingredience: 1250 g dobrého hovezího masa, nakrájeného na vetsí kostky 250 g oloupaných salotek 2-3 rozetrené strouzky cesneku ½ svazku cerstvého tymiánu, nakrájeného na hrubo 1-2 bobkové listy 375 ml burgundského vína 1 PL olivového oleje 250 g uzené slaniny, nakrájené na kousky asi 10 g susených hribu, namocených do vody na 1 hodinu 3-4 kousky susené pomerancové kury ½ PL hnedého cukru sul pepr ½-1 PL Maizeny 1 PL lzíce konaku 1-2 susená rajcata, nakrájená na kosticky - lze vynechat 200 g rajcat z konzervy - lze vynechat

Příprava jídla

Příprava: Smíchejte marinádu z vína, tymiánu, bobkového listu, salotek a cesneku a v ní marinujte maso pres noc. Maso vyjmete, osuste a marinádu uschovejte. Na oleji na pánvi opecte maso ze vsech stran do hneda a dejte je do pomalého hrnce. Na pánvi opecte slaninu do zlatova, osuste ji a pridejte ji k masu. Na tuku ze slaniny orestujte celé salotky a cesnek a taktéz pridejte k masu. Do hrnce pridejte vsechny ostatní ingredience, krome Maizeny a konaku, zalejte uschovanou marinádou, promíchejte a varte zakryté na HIGH 4 hodiny, nebo na LOW asi 7- 8 hodin. 10 minut pred koncem varení rozmíchejte Maizenu v trose vody, vmíchejte do hrnce a dovarte. Nakonec do hrnce vmíchejte konak. Podávejte se stouchanými brambory, dusenými fazolovými lusky, francouzským chlebem nebo bagetou. Tip: Jídlo je nejlepsí po 24 hodinách stání. Pouzijte pouze susenou pomerancovou kuru, cerstvá se nehodí.
REKLAMA

Přidat komentář