0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Boeuf en daube v pomalém hrnci

Boeuf en daube v pomalém hrnci

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu

Suroviny

Ingredience:
1250 g dobrého hovezího masa, nakrájeného na vetsí kostky
250 g oloupaných salotek
2-3 rozetrené strouzky cesneku
½ svazku cerstvého tymiánu, nakrájeného na hrubo
1-2 bobkové listy
375 ml burgundského vína
1 PL olivového oleje
250 g uzené slaniny, nakrájené na kousky
asi 10 g susených hribu, namocených do vody na 1 hodinu
3-4 kousky susené pomerancové kury
½ PL hnedého cukru
sul
pepr
½-1 PL Maizeny
1 PL lzíce konaku
1-2 susená rajcata, nakrájená na kosticky - lze vynechat
200 g rajcat z konzervy - lze vynechat
Příprava: Smíchejte marinádu z vína, tymiánu, bobkového listu, salotek a cesneku a v ní marinujte maso pres noc. Maso vyjmete, osuste a marinádu uschovejte. Na oleji na pánvi opecte maso ze vsech stran do hneda a dejte je do pomalého hrnce. Na pánvi opecte slaninu do zlatova, osuste ji a pridejte ji k masu. Na tuku ze slaniny orestujte celé salotky a cesnek a taktéz pridejte k masu. Do hrnce pridejte vsechny ostatní ingredience, krome Maizeny a konaku, zalejte uschovanou marinádou, promíchejte a varte zakryté na HIGH 4 hodiny, nebo na LOW asi 7- 8 hodin. 10 minut pred koncem varení rozmíchejte Maizenu v trose vody, vmíchejte do hrnce a dovarte. Nakonec do hrnce vmíchejte konak. Podávejte se stouchanými brambory, dusenými fazolovými lusky, francouzským chlebem nebo bagetou. Tip: Jídlo je nejlepsí po 24 hodinách stání. Pouzijte pouze susenou pomerancovou kuru, cerstvá se nehodí.
Autor: cermacka

Obchod Apetit