Příprava:
Smíchejte marinádu z vína, tymiánu, bobkového listu, salotek a cesneku a v ní marinujte maso pres noc. Maso vyjmete, osuste a marinádu uschovejte. Na oleji na pánvi opecte maso ze vsech stran do hneda a dejte je do pomalého hrnce. Na pánvi opecte slaninu do zlatova, osuste ji a pridejte ji k masu. Na tuku ze slaniny orestujte celé salotky a cesnek a taktéz pridejte k masu. Do hrnce pridejte vsechny ostatní ingredience, krome Maizeny a konaku, zalejte uschovanou marinádou, promíchejte a varte zakryté na HIGH 4 hodiny, nebo na LOW asi 7- 8 hodin. 10 minut pred koncem varení rozmíchejte Maizenu v trose vody, vmíchejte do hrnce a dovarte. Nakonec do hrnce vmíchejte konak.
Podávejte se stouchanými brambory, dusenými fazolovými lusky, francouzským chlebem nebo bagetou.
Tip: Jídlo je nejlepsí po 24 hodinách stání.
Pouzijte pouze susenou pomerancovou kuru, cerstvá se nehodí.
Suroviny
Porce
4
Suroviny
Porce
4