Rozpálíme těžkou grilovací pánev a zapneme digestoř, bude to dost kouřit...
Cibuli nakrájíme na klínky, jarní cibulky na špalíky a ještě podélně napůl, česnekové stroužky rozplácneme nožem.
Lilky nakrájíme na kolečka, cukety podélně na tenounké plátky (škrabkou na zeleninu).
Citron omyjeme a nakrájíme na tenčí kolečka, vyjmeme jadérka.
Pánev pomažene špekovou kůží a postupně na ní grilujeme všechny nakouskované suroviny - doporučuji vždy nakrájet část a zatímco se to griluje, připravovat si další kousky. Citron grilujte jako poslední.
Grilované plátky nechte vychladnout vždy v jedné vrstvě.
Do kameninové nebo jiné pěkné nádoby skládejte vrstvy grilované zeleniny, plynule solte, pepřete, prosypte olivami a bylinkami a nakonec zalijte olejem. Nechte uležet asi den.
Co k tomu? Příjemné lidi, čerstvý chleba, dobré víno... možná kus krávy na grilu by taky nebyl na škodu :)
PS: Zkuste přidat ještě malé žampiony, čekanku, mandle, feta sýr.....
Suroviny
Porce
4
Suroviny
Porce
4