Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Grilovaný mix

Popis receptu: 
pro posezení u grilu - ze serveru Labužník
Autor: Miroslav Ondra
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut

Ingredience

    cukety (mladé a malé) lilky (malé a mladé) - a moc se netrapte, když je vám nad třicet :) červená cibule česnek jarní cibulky olivy kalamata čerstvé bylinky (tymián, šalvěj, rozmarýn) citron pepř, sůl (obojí čerstvě drcené) olivový olej špeková kůže (nemusí být)

Příprava jídla

Rozpálíme těžkou grilovací pánev a zapneme digestoř, bude to dost kouřit... Cibuli nakrájíme na klínky, jarní cibulky na špalíky a ještě podélně napůl, česnekové stroužky rozplácneme nožem. Lilky nakrájíme na kolečka, cukety podélně na tenounké plátky (škrabkou na zeleninu). Citron omyjeme a nakrájíme na tenčí kolečka, vyjmeme jadérka. Pánev pomažene špekovou kůží a postupně na ní grilujeme všechny nakouskované suroviny - doporučuji vždy nakrájet část a zatímco se to griluje, připravovat si další kousky. Citron grilujte jako poslední. Grilované plátky nechte vychladnout vždy v jedné vrstvě. Do kameninové nebo jiné pěkné nádoby skládejte vrstvy grilované zeleniny, plynule solte, pepřete, prosypte olivami a bylinkami a nakonec zalijte olejem. Nechte uležet asi den. Co k tomu? Příjemné lidi, čerstvý chleba, dobré víno... možná kus krávy na grilu by taky nebyl na škodu :) PS: Zkuste přidat ještě malé žampiony, čekanku, mandle, feta sýr.....
REKLAMA

Přidat komentář