Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Grilovaný flambovaný ananas

Popis receptu: 
recept ze Seznamu - idnes
Autor: Miroslav Ondra
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut

Ingredience

    1 zralý ananas, přírodní třtinový cukr na obalení, pár tenkých plátků čerstvého másla, tonik 450 ml, Metaxa 50 ml, Presspuma fred 30 g, pomerančový džus

Příprava jídla

Do sifonové lahve nalijeme tonik, Metaxu a nasypeme Presspuma fred. Použijeme 2 bombičky. Dáme na 15 minut vychladit do lednice. Z ananasu okrájíme slupku a nakrájíme ho na stejně silná kolečka. Kulatým cukrářským vypichovátkem odstraníme tvrdý střed ananasu. Kolečka ananasu obalíme v přírodním cukru a ogrilujeme z obou stran. V pánvi necháme lehce zkaramelizovat cukr, přidáme pomerančový džus a máslo. Přidáme grilovaný ananas, zalijeme metaxou a oflambujeme. Oflambované ananasy dáme na talíř a ozdobíme lístkem máty nebo meduňky. Přidáme espumu ze sifonové lahve. Ihned podáváme.
REKLAMA

Přidat komentář