Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Sýrové sušenky s cibulovým dipem

Neodolatelné pohoštění nejen na pánský večírek

Vydání: 2008/8
Autor:
Hodnocení:
6 (hlasů)
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do hodiny
Chlazení dle potřeby
PT20M
Pečení 0:20
Chléb a pečivo Britská

Ingredience

    • 1 lžíce olivového oleje
    • 1 cibule, nakrájená nahrubo
    • 200 g čerstvého sýra smíchaného s 1–2 lžícemi bílého jogurtu
    • 250 g polohrubé mouky + zvlášť na podsypání
    • mořská sůl
    • 2 lžičky mleté sladké papriky
    • 1 lžička mletého chilli + špetka na omáčku
    • 250 g másla
    • 200 g čedaru (Red Leicester), strouhaného

Příprava jídla

Na oleji opékejte cibuli asi 5 minut dozlatova a na závěr okořeňte špetkou chilli. Čerstvý sýr s jogurtem rozetřete na hustý krém, vmíchejte prochladlou cibuli a podle chuti osolte. 

V robotu krátce promíchejte mouku, papriku, chilli, sůl a máslo na drobenku. Přisypte nastrouhaný sýr a dvěma pulzy ještě promíchejte. Na pomoučněném válu směs rychle špičkami prstů spojte na soudržné těsto. Rozdělte ho na 8 dílů a z nich vyválejte válečky o průměru asi 3 cm. Každý zvlášť zabalte do plastové fólie a nechte odpočinout v chladničce asi 2 hodiny. (Část lze nyní zmrazit, a mít tak v zásobě pro nenadálé příležitosti.) Ztuhlé těsto vyjměte a nakrájejte z něj plátky silné asi 5 mm. Rozložte na plechy vyložené pečicím papírem a v troubě předehřáté na 180 °C pečte asi 15–20 minut dozlatova. Po vychladnutí podávejte s cibulovým dipem jako pohoštění.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Čedar

Medailonky z panenky s polentou

Plněné chilli papričky

Zapečená zahradnická směs

Welsh rarebit

Kuře v olivovo-sýrové krustě

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Dělala jsem je podle kuchařky Party (kuchařka č.6) a roztekly se mi po celém plechu a drolily se. V kuchařce ale není napsaný konkrétní druh čedaru jako je tady, což je možná ten problém. Bylo by fajn uvádět v kuchařce přesný recept...
Obrazek uzivatele
Dobrý den,
dlouho jsme o tom v redakci rokovali a shodli jsme se, že spíše nežli druhem čedaru, na kterém by to záviset nemělo, by to mohlo být výškou plechu nebo skutečnou teplotou v troubě. Trouby totiž ve skutečnosti pečou o dost jinak, než je nastaveno. Bohužel tahle skutečnost se dá zjistit pouze teploměrem do trouby (věší se na rošt). Mrzí nás, že sušenky nevyšly, jak měly! Možná máte vypozorováno z jiného pečení, zda trouba peče více či méně a můžete podle toho zkusit změnit nastavení.
Přejeme spoustu úspěchů v kuchyni,
redakce Apetit

Přidat komentář