Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Ořechové knedlíčky s ostružinami

Knedlíčky křehké a lehké jako vánek

Vydání: 2008/8
Autor:
Hodnocení:
9 (hlasů)
Počet porcí: 2-3
Doba přípravy: Do hodiny
P
Středoevropská

Ingredience

    • 200 ml mléka
    • 75 g másla
    • 90 g krupice
    • 1 vejce a 1 žloutek
    • 50 g najemno nasekaných vlašských ořechů
    • sůl a pepř
    • ostružiny krátce povařené s přírodním cukrem
    • máslo zpěněné s nasekanými vlašskými ořechy a strouhankou, k podávání (nemusí být)

Příprava jídla

V hrnci svařte 200 ml mléka se 75 g másla. Za stálého míchání vsypte 90 g krupice a míchejte, dokud se na dně hrnce nevytvoří bílý povlak. Hmotu přendejte do mísy, nechte 10 minut stát. Prošlehejte 1 vejce a 1 žloutek a spolu s 50 g najemno nasekaných vlašských ořechů je zapracujte do hmoty. Těsto lehce osolte a opepřete. Nechte hodinu přikryté v lednici. Pak z něj udělejte 16 knedlíčků a vložte je do vroucí osolené vody a vařte, dokud nevyplavou. V tento okamžik jeden vyndejte, rozkrojte, a pokud je uvařený, vyndejte i ostatní. V opačném případě ještě chvíli povařte. Podávejte s ostružinami krátce povařenými s přírodním cukrem, případně i s máslem zpěněným s nasekanými vlašskými ořechy a strouhankou.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

10x ovocné knedlíky

Lehce a zdravě

5x ořechová náplň pro sladké pečení

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
chtěla jsem se zeptat,jestli to je dětská krupice,nebo krupice (mouka).děkuji
Obrazek uzivatele
Ja som ich robila s detskou krupicou, podarili sa.
Obrazek uzivatele
Zkoušeli jste někdo tento recept, nám se to strašně rozvařilo a nebylo to tam ani 15min., jestli tam třeba něco nechybí?
Obrazek uzivatele
Asi to uz nie je velmi aktualne, ale v recepte je vsetko, len uvarene su uz chvilku po vyplavani. Treba skusit. Cesto sa sprava podobne ako u krupicovych halusiek. Doba 15 min je uplne nerealisticka, kedze sa vari uz iba vajicko, krupica sa uvarila odpalovanim. Knedlicky su velmi krehke a pritvrdnu az ked trochu vyschnu a vychladia sa. Preto s nimi treba narabat opatrne, inak sa rozbiju pri vyberani. Osvedcilo sa mi vyberat ich v malych mnozstvach malym sitkom.

Maju maslovu chut a jemnucku konzistenciu, a hodia sa s kyslim ovocim.
Obrazek uzivatele
Dobrý den, paní Hutnikova a pane Vlčku,
moc oběma děkujeme za upornění za chybný údaj. Knedlíčky se skutečně mají vařit do vyplavání. Údaj už jsme upravili.

Moc děkujeme a přejeme krásný den,
redakce Apetitu

Přidat komentář