Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Nakládané hermelíny

Popis receptu: 
Hospodská klasika, ale doma vás nikdo neošidí sýrem z ledničky narychlo politým olejem ;)
Autor: x x
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    4 hermelíny (může být i jiný sýr s bílou plísní ale nejsou tak dobré); olej; feferonky; česnek; grilovací koření (nebo jakákoliv směs – steaky...); bobkový list; kuličky různobarevného pepře; pár kuliček nového koření; vlašské ořechy; hromada cibule

Příprava jídla

Nejdříve zahřejeme olej a dáme do něj bobkový list, nové koření, trochu grilovacího koření, sušené papričky a zahříváme (pozor, jde to rychle! koření se nesmí začít smažit, zhořklo by! – olej musí být jen teplý). Poté necháme vychladnout. Sýry rozpůlíme a dovnitř nasypeme grilovací koření, prolisovaný česnek a prolisované papričky (ty naložené předtím osušíme ubrouskem, aby v nich nebyl lák), kapičku oleje a rozetřeme. Poklademe ořechy a poloviny opět spojíme. Do vysoké sklenice střídavě klademe cibuli na kolečka a sýr – mezi jednotlivé vrstvy lovíme koření z oleje, aby nebylo jen na vrchu. Nakonec celé zalijeme zchladlým olejem. Poté sklenici uzavřeme a vyklepeme z ní vzduchové bubliny – tj. mlátíme dnem sklenice o stůl a nakláníme jí (aby cibule nezačala kvasit a olej se dostal všude). Za 3 dny je hermelín perfektní. K němu čerstvý chleba a pivo :)) Pokud nechcete čekat 3 dny, můžete sýry zalít teplým olejem - hotové budou za den (ale na chuť jsou lepší ty třídenní...).
REKLAMA

Přidat komentář