Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Závin s chřestem a sýrem

Popis receptu: 
MF dnes
Autor: Kamila Novak
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Více než hodinu

Ingredience

    500 g listového těsta * 500 g zeleného chřestu * 1 kostka cukru * 1 lžička másla * šťáva z 1 citronu * sůl a mletý pepř * 250 g ricotty * 150 g šunky * 1 lžíce usekané petrželky * 25 g parmazánu (nebo Gran Moravia) * 150 g tvrdého sýra, např. gouda * 1 vejce na potření těsta

Příprava jídla

1. Předehřejeme si troubu na 180-200 stupňů. Výhonky chřestu oloupeme, seřízneme zaschlé konce a uvaříme v osolené vodě s citronovou šťávou, máslem a cukrem (asi 3-5 minut). Chřest vyjmeme a uchováme stranou. 2. Těsto rozválíme na velký obdélníkový plát o síle asi 3 mm. Střed těsta potřeme měkkým sýrem, pořádně osolíme, opepříme, poklademe plátky šunky a uvařeným chřestem. Chřest posypeme parmazánem a usekanou petrželkou, překryjeme plátky sýra a těsto přehneme přes náplň. Konce závinu dobře spojíme a stiskneme k sobě. Závin přeložíme na plech vyložený pečicím papírem, potřeme vejcem a pečeme v předehřáté troubě dozlatova, trvá to asi 45-50 minut. Necháme zchladnout a podáváme nakrájený na řezy.
REKLAMA

Přidat komentář