
Rajčatová polévka
Lahodně sytá polévka potěší i jako rychlé hlavní jídlo.
Vydání: 2008/8
Autor: redakce Apetitu
Náročnost: Velmi snadné
Ingredience
- olivový olej
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 400 g krájených loupaných rajčat (i z plechovky)
- 500 ml zeleninového vývaru
- 1 bobkový list
- sůl a pepř
- hrst lístků bazalky
- zakysaná smetana a sýrové tousty k podávání
Příprava jídla
1 V hrnci na troše olivového oleje zpěňte 1 cibuli a 2 stroužky česneku nasekané najemno. Přidejte 400 g krájených loupaných rajčat (i z plechovky), 500 ml zeleninového vývaru, 1 bobkový list, osolte, opepřete a vařte 15 minut. Vyjměte bobkový list a polévku rozmixujte; vmíchejte hrst sekaných lístků bazalky. Podávejte ozdobené lžící zakysané smetany a se sýrovými tousty.
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
Lucie Zimova
25. Srpen 2014 18:26
Lamia Tu
16. Únor 2015 14:25
Šárka Ondrová
18. Srpen 2015 15:16
Zabka Zabicka
24. Srpen 2015 19:06